Beveiliging geen prioriteit

Operationele fouten en personeel gezien als voornaamste problemen

Dit artikel delen:

Beveiliging en compliance lijken van groot belang voor bedrijven. De wedloop met de ‘bad guys’ en de race tegen de regelgeving genieten echter weinig aandacht.

Directies maken zich niet zo bezorgd over beveiliging en compliance (aan regelgeving). Sterker nog: die twee kwesties zijn de minst belangrijke problemen. Dit blijkt uit een onderzoek onder bijna zevenhonderd ceo’s en cio’s bij bedrijven in tweeëntwintig landen. Het rapport ‘IT Governance Global Status Report 2006’ is opgesteld door PriceWaterhouseCoopers in opdracht van het IT Governance Institute. Die Amerikaanse organisatie stelt dat het idee dat beveiliging en compliance slechts kleine problemen zijn voortkomt uit de aanzienlijke investeringen die erin zijn gestoken.

Bijna eenderde (27 procent) van de ondervraagde directieleden bevindt zich in Europa, waaronder Nederland, België, Groot-Brittannië, Duitsland, Frankrijk, Zweden, Italië en Spanje. Noord-Amerika (de VS, Canada en Mexico) was goed voor 21 procent, terwijl Latijns-Amerika en Oceanië respectievelijk 14 en 38 procent vormden.


Positiever

Opvallend genoeg bestempelt het merendeel (87 procent) van de respondenten ict als bedrijfskritischer dan ooit. Algemene directeuren zijn positiever over automatisering dan it-managers. Eerstgenoemden hechten dan ook meer waarde en belang aan it voor het bedrijf. Zij zijn wel meer tevreden over de automatisering dan de it-managers.

Tweederde (63 procent) van de ondervraagden geeft aan dat it regelmatig of altijd op de agenda van de directie staat. Toch staan beveiliging en compliance onderaan de lijst van acht problemen, waarbij operationele fouten en het aantrekken van geschikt it-personeel bovenaan staan. Die twee ‘topproblemen’ zijn dan ook gerelateerd aan de conclusie dat it-outsourcing niet langer wordt gezien als de meest effectieve manier om it-problemen op te lossen.
x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2006-03-24T00:00:00.000Z Jasper Bakker
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.