VS legt zichzelf encryptie op

Dit artikel delen:

Databeveiliging blijft lastig, met name voor overheden. De Amerikaanse regering neemt nu stappen.

De regering van de Verenigde Staten legt federale overheden die burgerzaken behandelen nieuwe beveiligingsmaatregelen op. Opvallendste maatregel is de verplichte encryptie van data op laptops en handcomputers. Uitzondering geldt voor data die door een bevoegde directeur zijn geclassificeerd als ‘niet gevoelig’.

Deze maatregel maakt deel uit van nieuwe beveiligingsrichtlijnen van het Office of Management and Budget van het Witte Huis. De federale instanties hebben anderhalve maand de tijd om deze nieuwe regels te implementeren. Het voornaamste doel is het beschermen van persoonlijke informatie van burgers en werknemers.

De afgelopen maanden zijn in de VS meerdere overheidslaptops gestolen, waarbij de gegevens van miljoenen mensen zijn buitgemaakt. Dit betrof onder meer sofi-nummers, naw-gegevens (naam, adres en woonplaats) en zelfs creditcardnummers.

Een van de diefstallen betrof een thuis liggende - en inmiddels teruggevonden - laptop van een Veteran’s Association-medewerker met gegevens van ruim 26 miljoen ex-militairen.x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2006-07-07T09:17:00.000Z Jasper Bakker
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.