Managed hosting door True

Miljoenencontract Amerikaanse Defensie voor Nederlandse software

 

Het Nederlandse softwarebedrijf Applicare Medical Imaging gaat de Amerikaanse krijgsmacht voorzien van medische beeldapparatuur.

Het 25 man sterke bedrijf uit Zeist heeft hiertoe een contract gesloten met het Amerikaanse ministerie van Defensie. Na een uitgebreide oriëntatie gaf het Amerikaanse ministerie de voorkeur aan de Nederlandse technologie en passeerde daarmee Amerikaanse multinationals als General Electric en GTE.
De Amerikaanse krijgsmacht zal de komende jaren vele duizenden werkstations van Applicare inzetten in militaire ziekenhuizen, mobiele installaties, vliegdekschepen en kruisers.
Volgens directeur Ruud Kroon kan deze order enorme gevolgen hebben. "Ons bedrijf groeide al zeer snel, maar wat nu gebeurt is een explosie." De verwachting is dat de Amerikaanse civiele ziekenhuissector het militaire voorbeeld zal volgen. Kroon denkt dan ook dat zijn bedrijf met de export van deze technologie een goede kans maakt marktleider te worden en een wereldstandaard zal zetten.

Windows NT

Applicare is gespecialiseerd in medische beeldvorming. Met de software is het mogelijk beelden van röntgenapparatuur, CT/MRI-scanners en ultrasound op computers weer te geven en te manipuleren. De noodzaak om dure medische films te gebruiken - wat nu nog steeds gebeurt - vervalt daarmee. Het Nederlandse bedrijf maakte als eerste ter wereld deze technologie beschikbaar voor een standaard PC onder het besturingssysteem Windows NT. Dit biedt logistieke voordelen en kostenbesparingen. De meeste andere leveranciers werken met Unix. Dat is duurder en ingewikkelder.
Het bedrijf is onlangs verhuisd en is met het nieuwe pand voorbereid op een uitbreiding van 25 naar honderd medewerkers.

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/1283840). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees meer over


 
Vacatures

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×