Eerste Securityplaza

Dit artikel delen:

Organisaties worstelen met de invoering van de wet bescherming persoonsgegevens. Zo is afscherming van persoonsgegevens van medewerkers vooral voor kleinere bedrijven een lastig probleem.

"Veel organisaties kunnen zich niet de luxe veroorloven om helemaal in deze materie te duiken", zegt Martin Kersten. Hij is één van de oprichters van het genootschap van informatiebeveiligers en dagvoorzitter van het 'Information security seminar' op 27 januari. Op deze eerste aflevering van Securityplaza, die naast informatiebeveiliging ook seminars over 'contentmanagement', informatiebeheer en inkoopsoftware op het programma heeft staan, komen er beveiligingsspecialisten aan het woord die het informatiebeleid van hun organisaties uit de doeken doen.
Zo leggen sprekers van het academisch ziekenhuis AMC en ING uit hoe deze organisaties de toegang tot personeelsgegevens in de verschillende bedrijfsbestanden afgeschermd hebben. "De bancaire sector en de medische wereld lopen voorop in het implementeren van dit soort privacyregels", aldus Kersten. Verder komen op het seminar ook ervaringen met certificaatgebruik in internetomgevingen aan bod. Een ambtenaar van Vrom laat zien hoe dit ministerie internet inzet voor zijn dienstverlening.
Kersten verwacht dat het Securityplaza-initiatief moeite zal hebben om aandacht te trekken. "Heel veel beroepsorganisaties waaronder de auditors (Norea en Isaca), maar ook systeembeheerders (platforminformatiebeveiliging) hebben dit soort bijeenkomsten al op hun agenda staan. Het Securityplaza-evenement besteedt veel aandacht aan praktijkervaringen."< BR>

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2004-01-23T00:00:00.000Z Sytse van der Schaaf
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.