Managed hosting door True
Onderstaande bijdrage is van een externe partij. De redactie is niet verantwoordelijk voor de geboden informatie.

HP geeft antwoord op uw virtualisatie vraag.

Hier geeft HP antwoord op de algemene vragen die gesteld zijn over het thema virtualisatie. HP beantwoordt hier niet over individuele situaties, storingen, etc. - die vragen kunt u via de voor u gebruikelijke kanalen binnen HP (zoals uw geautoriseerde HP partner) voorleggen. HP selecteert vragen die gepubliceerd worden in dit artikel. Overige vragen worden individueel beantwoord of u wordt doorverwezen naar de juiste kanalen binnen of buiten HP.

Vraag 1: Wat is virtualisatie nou precies?

Het nieuwe buzz word is ‘Virtualisatie’: het zo efficiënt mogelijk gebruikmaken van de beschikbare servercapaciteit, ofwel, een fysieke server wordt opgedeeld in een aantal Virtuele Machines (VM’s) die geïsoleerd zijn van elkaar. In deze Virtuele Machine draait een applicatie of functie. Grote en kleine organisaties passen virtualisatie toe om de bezettingsgraad van het serverpark te verhogen door meer servers en/of applicaties op één fysieke server te plaatsen. Virtualiseren leidt er toe dat de gehele infrastructuur onder de loep genomen wordt. Door virtualisatie toe te passen zal er standaardisatie en centralisatie van de hardware plaatsvinden waardoor de aanschaf, beheer en onderhoudskosten zullen afnemen en er dus efficiënt omgegaan wordt met de beschikbare middelen.

Virtualisatie leidt tot een zeer efficiënte benutting van de bestaande hardware componenten. Waar servers gebruikelijk niet meer dan 5-25% benutting gaven als taakservers, biedt virtualisatie (bijv. via VMware virtualisatiesoftware) de mogelijkheid de applicaties binnen Virtuele Machines te laten draaien waarbij meerdere VM’s op één server draaien. Dit brengt een betere benutting van de servers en daardoor een aanzienlijke vermindering van het aantal te beheren servers. Afhankelijk van de belastingen die bepaalde applicaties en/of functies vragen, is een betere hardware benutting mogelijk, die tot 70% kan oplopen!
 

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2009-11-24T09:38:00.000Z
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.