Onderstaande bijdrage is van een externe partij. De redactie is niet verantwoordelijk voor de geboden informatie.

Bereid je bedrijfsnetwerk voor op hybride werken

Bedrijven maken zich klaar voor een wereld na corona. We moesten plots thuiswerken en hopen binnenkort soms weer naar kantoor te kunnen. De post-corona werkplek is hybride, met mensen die thuis blijven, anderen die naar kantoor komen en de meesten die dit willen afwisselen. In het voorjaar van 2020 kozen organisaties snel voor oplossingen om iedereen thuis aan de slag te krijgen. Inmiddels is het tijd voor een meer samenhangende aanpak. Een aanpak waarbij infrastructuur en architectuur de productiviteit een boost geven en de concurrentie op afstand blijft.

Heb je bijvoorbeeld nagedacht over de gevolgen voor het bedrijfsnetwerk, als het kantoor weer volstroomt met videovergaderende medewerkers? Elke virtuele meeting heeft impact op het netwerk, zelfs als slechts de helft van het personeel op kantoor is. Wil je weten hoeveel impact? Doe de interactieve bandbreedte-checker

Elk bedrijf kan zich in drie belangrijke stappen voorbereiden op het hybride werken: migreer naar een werkplek in de cloud, vergroot de reikwijdte van de ICT-beveiliging en maak gebruik van beveiligde, flexibele verbindingen.

Stap 1: digitale werkplek volledig in de cloud

Kunnen je werknemers naadloos samenwerken, zowel vanuit huis als op kantoor? Vooral ondernemingen met hun werkplekken in de cloud zullen hierop ‘ja’ antwoorden. Ze hebben het dan voornamelijk over de samenwerking tussen collega’s.

Waar het nog regelmatig spaak loopt, is het telefonisch contact met de buitenwereld, zoals klanten, leveranciers en partners. Telefonie die afhankelijk is van een lokale PBX-centrale, werkt niet op afstand. Voor een hybride werkplek zul je de telefonie naar de cloud moeten verplaatsen. Dit kan in minder dan tien dagen.

Stap 2 - vergroot de reikwijdte van je ICT-beveiliging

Voldoet de ICT-beveiliging nog wel, nu we veel data in de cloud verwerken en het personeel inlogt vanaf locaties buiten kantoor? Hybride werken reikt verder dan de ICT-omgeving op de zaak. Dus als jouw IT security zich nog beperkt tot on-premise firewalls, dan wordt het hoog tijd voor een nieuwe oplossing.

Afhankelijk van de specifieke kenmerken en behoeften van je organisatie bestaan er verschillende mogelijkheden. Een beveiligingsoplossing die volledig in de cloud staat, kan daarbij een goed startpunt zijn.

Connecting the hybrid workforce

Stap 3 - Flexibele verbindingen naar kantoor

Misschien verwacht je dat de bandbreedte op kantoor afneemt als structureel minder mensen aanwezig zijn. Vergeet het maar. Het videoverkeer over je bedrijfsnetwerk neemt alleen maar toe in vergelijking met de periode voor corona. Op kantoor zullen medewerkers vaker via video overleggen met hun thuiswerkende collega’s. Dat compenseert ruimschoots de daling van het aantal mensen dat fysiek aanwezig is.

Het belangrijkst is de vraag of je huidige inkoopbeleid voor de internetverbinding nog geschikt is en of een upgrade niet te veel regelwerk en levertijd kost. De gewenste bandbreedte op kantoor laat zich moeilijk voorspellen, zolang het nieuwe hybride werken niet zijn definitieve vorm heeft en medewerkers zelf bepalen hoeveel dagen ze aanwezig zijn.

Is de connectiviteit bij jullie niet on-demand geregeld, dan is het tijd om deze real-time schaalbaar te maken zodat ook jouw bedrijf klaar is voor de wereld na corona.

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2021-07-06T12:59:00.000Z
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.