Onderstaande bijdrage is van een externe partij. De redactie is niet verantwoordelijk voor de geboden informatie.

Waarom data extern onderbrengen?

De hoeveelheid gegevens die wordt gegenereerd neemt elk jaar toe. En niet een beetje. Nee, enorm. Deze groei geldt voor alle soorten gegevens. En dus ook voor alle soorten organisaties. Oorzaken hiervan zijn papierloze kantoren, een toename in het gebruik van video en spraak, een uitbreiding van cloudapplicaties en het meervoudig opslaan van data. Daarnaast worden bestanden simpelweg groter. Kortom: serviceruimtes komen vol te zitten, waardoor uitbreiding noodzakelijk wordt.

Omdat slechts weinigen zitten te wachten op een dergelijke kostbare ingreep, is de vraag of data lokaal moet blijven of in de cloud of bij externe datacenters moet worden ondergebracht inmiddels onvermijdelijk. De beslissing zal deel uitmaken van een bepaalde strategie, waarbij niet alleen data, maar ook onderdelen van de IT-systemen, infrastructuur en applicaties moeten worden geoutsourcet. Deze zijn namelijk onlosmakelijk met elkaar verbonden.

Data kan ondergebracht worden in datacenters. Het is van belang dat uitgezocht wordt of de beoogde plek voor data en de datacenterexploitant op alle vlakken minimaal aan dezelfde kwaliteitseisen voldoen als de eigen organisatie. Connectiviteit speelt hier een grote rol. Want niet alleen de bandbreedte is van belang, ook moeten bepaalde kwaliteitseisen aan de connectiviteit worden gesteld.

Dark Fiber biedt hier voordelen. Hiermee kan data op externe locaties worden ondergebracht en op een veilige, betrouwbare manier worden benaderd. Meer over data extern onderbrengen leest u in dit Whitepaper van Relined Fiber Network 

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2019-01-31T12:08:00.000Z
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.