Managed hosting door True
Onderstaande bijdrage is van een externe partij. De redactie is niet verantwoordelijk voor de geboden informatie.

Over Q-Park

Qpark

In Maastricht bestaat er een unieke publiek – private samenwerking tussen de gemeente Maastricht en Q-Park. Vanuit dit verband wordt samengewerkt om infrastructurele verkeersproblemen aan te pakken en op te lossen. Dit met als doel om de bereikbaarheid van de stad maximaal te houden.

Vandaar ook dat de samenwerking is voortgezet in het Maastricht Bereikbaar Project, wat is opgestart als invulling van het Beter Benutten project van het ministerie van I&M. Het project beoogd verkeer van en naar de stadscentra, op piekmomenten, beter te reguleren. Dit reguleren wordt verbeterd door het verstrekken van actief advies over de verkeerssituatie in de stad en de aanvoerwegen.

Een derde belangrijke partij is Valid. Deze partij heeft de software en de interface ontwikkeld die gebruikt wordt om de beschikbare vrije plaatsen in de diverse parkeer gelegenheden te monitoren. Deze informatie die in eerste instantie bedoeld is voor gebruik in de Q-Park app, wordt gecombineerd met de actuele verkeerssituatie en geeft dan een prima beeld van de snelste route en de beste parkeer alternatieven, rekening houdend met het einddoel van de automobilist. Op deze manier zijn we instaat de automobilist te adviseren over de beste route en daardoor mogelijke knelpunten zoveel mogelijk te omzeilen.

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2014-09-22T17:26:00.000Z
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.