Deze opinie is van een externe deskundige. De inhoud vertegenwoordigt dus niet noodzakelijk het gedachtegoed van de redactie.

Zo bereid je je voor op cloud-certificeringsexamens

5 tips!

In de nasleep van de economische impact van Covid-19 zijn velen nu op zoek naar nieuw werk. Positief is de constante groei van de cloud computing-industrie. Volgens LinkedIn is juist cloud computing de nummer één vaardigheid die bedrijven hard nodig hebben (januari 2019).

Er zijn verschillende digitale en virtuele trainingsopties beschikbaar voor individuen die geïnteresseerd zijn in bij- of omscholing voor de cloud. Het kan een sollicitant helpen om op te vallen tussen andere sollicitanten, of om een ​​interne promotie na te streven. Het behalen van een certificering voor de clou-dindustrie kan niet alleen de kansen op het vinden van een baan vergroten, maar onderzoek toont aan dat certificeringen de weg vrijmaken voor een hoger salaris en een concurrentievoordeel bieden.

Als je een cloudtraining volgt met als doel een branchecertificering te behalen, vind je hieronder vijf tips om jouw succes bij het behalen van de certificering te vergroten.

Tips

"Met digitale training kunnen studenten vaardigheden en kennis ontwikkelen voor elk clouddomein"

  • Plan doelen en wijs ze toe aan specifieke certificeringen

Voordat je jezelf stort op het volgen van online-cursussen of het lezen van technische whitepapers, visualiseer eerst je doelen en hoe succes er voor jou uitziet. Werk vervolgens met terugwerkende kracht om de noodzakelijke stappen te begrijpen zodat je die doelen kan bereiken. Denk na over jouw persoonlijke interesse in computing en stem deze af op veelgevraagde cloudrollen. Van daaruit kan je de branchecertificering identificeren die je helpt jouw ​​vaardigheden te valideren en je in staat stelt op te vallen tijdens sollicitaties.

  • Studeer in je eigen tempo

Nu je jouw doel en certificering hebt geïdentificeerd, hoef je niet verder te kijken dan jouw computer om toegang te krijgen tot trainingsmateriaal, on-demand en live-lessen en oefentests. Met digitale training kunnen studenten vaardigheden en kennis ontwikkelen voor elk clouddomein - van machine learning tot netwerken, security en meer - met korte, in je eigen tempo en vaak gratis cursussen van verschillende leer- en cloudleveranciers.

  • Zoek je community op

Je bent niet alleen! Naast online-studiebronnen zijn er ook talloze communities waar je in contact kunt komen met personen die zich ook voorbereiden op een certificeringsexamen. Deze groepen kunnen je voorkennis geven over de belangrijkste aspecten om te studeren, nuttige bronnen om het meeste uit je studietijd te halen, hoe de testervaring echt is, hoe je je branchecertificering op de markt kunt brengen als je die eenmaal hebt behaald, en nog veel meer. Geweldige plaatsen om online-communities te vinden, zijn LinkedIn-groepen en branche-specifieke Subreddits. Je zou ook een User Group Meetup kunnen bijwonen, of er zelfs een kunnen presenteren.

  • Zorg voor consistente studiegewoonten

De hoeveelheid tijd die nodig is voor cursussen en praktijkervaring is afhankelijk van de certificering. Een goede vuistregel is om jezelf 15-20 uur te gunnen om te studeren en je voor te bereiden op basisexamens, en 5x die tijd voor een examen op associate-niveau. Voor een examen op professioneel of speciaal niveau, moet je 5x meer tijd inplannen dan je had voorbereid op een associate-niveau.

Aanbevolen studietips zijn onder meer:

  • Stel speciale tijdsblokken in om te studeren. Behandel studietijd als een zakelijke bijeenkomst die is opgelegd door een baas - niet onderhandelbaar.
  • Studeer op het 'juiste' moment. Nachtbrakers kunnen een paar uur pakken wanneer de rest van het huis slaapt.
  • Betrek anderen waar nodig. Sommige cursussen profiteren van sociale interactie buiten het virtuele klaslokaal, en sommige vinden de inhoud misschien meer resoneren wanneer ze worden besproken of die oefenen met vrienden of familie.
  • Doe praktijkcertificeringsexamens om je vertrouwen in je kennis en het testproces te vergroten. Over het algemeen kunnen oefenexamens zo vaak worden herhaald als nodig is om een ​​leerling vertrouwen te geven, niet alleen in het format van de test, maar ook in de informatie die wordt behandeld.
  • Doe 'hands-on'-ervaring op vóór de testdag

Meld je aan voor trainingen in een reallife setting (misschien nu virtueel aangeboden, met een live-instructeur) om vertrouwd te raken met de technologie in realistische scenario's. Verken de toegang tot een gratis of goedkope versie om verder te experimenteren met de technologie. Er zijn ook zelfstudies die je helpen stap voor stap te leren bouwen. Overweeg tot slot een vriend of professionele mentor te identificeren die met de technologie werkt en vraag hoe hij of zij deze dagelijks gebruikt, wat de voor- en nadelen zijn, en advies voor succes met training en/of certificering.

Bereiken van je doelen

Cloudtraining- en certificeringsprogramma's bieden een unieke kans voor zowel werknemers als werkzoekenden om nieuwe vaardigheden op te doen en te profiteren van de groeiende carrières in de cloud. Het valideren van een aantoonbaar niveau van cloudvaardigheden door middel van branchecertificering kan een duidelijk concurrentievoordeel opleveren op de arbeidsmarkt.

(Auteur Scott Barneson is director of learning products bij AWS Training and Certification.)

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

Gezien het feit dat ik veel meer certificaten heb dan mijn manager is het toch vreemd dat ik minder verdien.

Tja Ewout, misschien gaat het om de kwaliteit en actualiteit van de certificaten en niet om kwantiteit. Mijn Novell certificaten zijn ook niet meer waard dan een oude Russische staatsobligatie. Gelukkig stijgt de intrinsieke waarde van het papier. :‑)

Jaap, met de actualiteit zit het goed want door COVID gedwongen zat ik me als autistische autodidact te vervelen en ik heb daarom wat trainingen gedaan met als beloning de sticker van een certificaat. Manager blij want hij kon weer wat kruisjes zetten omdat er een kwantitatieve norm door de leverancier gesteld wordt. De intrinsieke motivatie om door de hoepeltjes heen te blijven springen zou daarom weleens extrinsiek beloond mogen worden want meer certificaten levert als partner een hogere korting op.

Kwaliteit is een andere discussie want de gemiddelde Amerikaan snapt het pas na vele herhalingen en dus doe je dertien-in-een-dozijn trainingen in de helft van de tijd die ervoor staat. Wat betreft de 'hands-on' trainingen was het altijd leuk om dingen stuk te knutselen om zodoende reversed te leren, wat dat betreft is de cloud minder leerzaam omdat je maar een deel leert.

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2021-10-08T17:54:00.000Z Scott Barneson


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.