Deze opinie is van een externe deskundige. De inhoud vertegenwoordigt dus niet noodzakelijk het gedachtegoed van de redactie.

RedSocks werft talent met avontuur

Dit artikel delen:

Het vinden en selecteren van de eerste groep werknemers is gemakkelijk, maar de volgende fase is moeilijker. Je merk en product is nog niet bekend en je concurreert met vele andere start-ups om schaars, ondernemend en technisch talent te vinden. Als start-up moet je het ook qua ‘salaris’ afleggen tegen de grote ondernemingen. De enige manier om in een start-up te overleven is, door er de volle 100 procent voor te gaan.

Als je gemotiveerd bent door een hoog salaris en een mooi kantoor, zit je bij een start-up niet op je plaats. Daarnaast biedt het vele andere mooie kansen en kunnen de werknemers hun ei kwijt in technische uitdagingen.

RedSocks is een innovatief bedrijf dat vanwege haar scherpe groeiplannen is aangewezen op state-of-the-art technologie. Dit is vooral mogelijk door de jonge leeftijd van het bedrijf, waardoor RedSocks vrijwel geen 'last' heeft van bijvoorbeeld verouderde software en systemen. Juist daarom is RedSocks zo interessant als werkgever of afstudeerplek voor studenten en promovendi aan hogescholen en universiteiten; daar vindt immers innovatie plaats en kunnen briljante ideeën worden onderzocht en uitgewerkt. 

Een groot voordeel van onze start-up is dat de talenten hier nieuwe dingen kunnen uitproberen, mogen falen en het opnieuw proberen. Binnen RedSocks vinden we deze mentaliteit bijzonder belangrijk en werken we als een echt team.

Door kennis van studenten en promovendi rechtstreeks in te zetten in het product, is RedSocks in staat een product te leveren dat in veel opzichten voorop loopt op de concurrentie. Veel zaken zijn zelfs zó nieuw, dat er wordt deelgenomen aan organisaties als de Internet Engineering Task Force (IETF), waar standaardisering van protocollen en formaten plaatsvindt. Dit laat mede zien dat RedSocks toonaangevend is in haar vakgebied.Naast de technische uitdagingen die worden geboden aan studenten en promovendi bestaat RedSocks uit een bijzondere groep techneuten met elk hun eigen vakgebied en expertise. Naast dat er inhoudelijk veel kan worden opgestoken bij RedSocks, is het de ideale omgeving om te netwerken en met andere experts in contact te komen, vooral uit de Industrie. Dat biedt natuurlijk een waardevolle aanvulling voor studenten en promovendi tijdens hun afstudeer- of promotie-onderzoek.

Deze bijdrage kwam tot stand i.s.m. Diederik Bos, co-founder RedSocks

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

Dus startup die werkt met alphasoftware waarbij de onervaren medewerkers van alles mogen uitproberen en daarbij falen. Zo'n mentaliteit vindt men daar belangrijk.
En die club moet bedrijfskritische systemen van hun klanten beschermen :-)

Computable NEXT: voor en over tech-startups

Computable NEXT biedt een overzicht van Nederlandse tech-startups en geeft een inkijkje in de bedrijfsontwikkelingen die kenmerkend zijn voor deze jonge ondernemingen.


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2015-06-26T16:51:00.000Z Netania Engelbrecht
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.