Managed hosting door True

Ethiek en motivatie absolute must binnen it

 

Contract ondertekenen

Soft skills winnen steeds meer aan belang, zelfs voor professionals die slechts drie maanden op een opdracht zitten. Hoe komt dat?

Je zou denken dat er in de sector voornamelijk gezocht wordt op hard skills, want uiteindelijk wil je toch zo snel mogelijk een opdracht uitgevoerd hebben. Maar soft skills winnen duidelijk aan belang, zelfs voor contractors die slechts een korte periode op een opdracht zitten.

Vroeger, en dat is niet eens zo lang geleden, waren het vooral de grote multinationals die binnen hun it- en data-organisatie vooral externe werknemers inhuurden. Een sterke interne schil met een flexibele buitenschil was een basisstrategie voor elk beetje multinational. Natuurlijk werd er ook gekeken of iemand binnen een organisatie zou passen, maar het echt matchen van soft skills is iets van de afgelopen periode.

Multinationals

Zijn die multinationals dan zo ineens begonnen met te zoeken naar soft skills? Nee en ja. Nee, want er is bij hen nog steeds voornamelijk aandacht voor de ‘technische skills’. Ja, want de opdrachten duren nu eenmaal langer, waardoor een persoonlijke match nodig is.

De grootste verandering zit ‘m echter in diegene die aan het inhuren is. Ik zie een steeds grotere vraag vanuit het mkb en professionele organisaties die binnen de markt niet meer het juiste talent vinden en dus uitwijken naar een contractor. Door de kleinere schaal van deze organisaties en de kortere lijnen, is onderlinge samenwerking en team spirit enorm belangrijk. 

Of zoals Ilse Getteman, managing director van Companyweb, het omschrijft: 'Onze consultants komen tot in het hart van ons bedrijf. Betrouwbaarheid, werkethiek en motivatie zijn dus een absolute must.'

Leuk detail, ook: mkb-bedrijven zijn meer bereid langer te investeren in een contractor die de juiste soft skills heeft, maar technisch nog vooruitgang moet boeken, dan andersom.

Dennis Britstra, national business manager it bij Hays Belgium

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/6235202). © Jaarbeurs IT Media.

?


Sponsored

 

Reacties

Al eerder heb ik een dergelijk artikel van Hays gezien en heb dergelijk initiatief dan ook in de praktijk danig fout zien gaan. Soft skills zijn een aangeboren aanleg die iemand aanwend wanneer iemand, een soort van, gewend is op een plek of binnen een team. Die soft skills zijn inderdaad erg interessant vooraf te kunnen bepalen alleen de manie waarop Hays dit doet zijn fundamenteel niet helemaal werkend. Ja het is een hele handige gedachtegang, nu nog de beste tooling dit te kunnen.

Jouw reactie


Je bent niet ingelogd. Je kunt als gast reageren, maar dan wordt je reactie pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie. Om je reactie direct geplaatst te krijgen, moet je eerst rechtsboven inloggen of je registreren

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
Je reactie ontbreekt

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.