Deze opinie is van een externe deskundige. De inhoud vertegenwoordigt dus niet noodzakelijk het gedachtegoed van de redactie.

Hoe waait de wind in Silicon Valley?

Dit artikel delen:

In cybersecurity en infrastructuren draait het altijd om de visie. Hoe gaat de wereld eruitzien, waar gaan wij heen en wat wordt wel of juist niet relevant in de toekomst. Hier denken wij dagelijks over na. Wat zijn de opties en de keuzes die gemaakt moeten worden? Niet zozeer op tactisch niveau, maar voornamelijk op strategisch niveau.

Wat helpt en in ieder geval van waarde is, is kijken en vooral voelen hoe de wind waait in de regio die het meeste relevant is voor onze sector; het stukje grond ten zuiden van San Francisco. In Silicon Valley zijn de meeste techbedrijven geconcentreerd en vindt (voorlopig nog) de meeste innovatie plaats. Echter is het wel een kunst om door alle marketingslides heen te prikken, de roadmaps te doorgronden en echt te snappen hoeveel potentie een fabrikant heeft.

Ik ben voor de derde keer bij de RSA Conference. Ieder jaar stap ik 's ochtends om zeven uur in de auto, op weg naar de afspraken die gemaakt zijn met onze fabrikanten. De eerste keer dat je zoiets mee maakt vergaap je je aan de billboards, waar je anno 2017 machine learning en artificial intelligence het meest ziet.

Reflecterend, na zo’n dag met non-stop presentaties, visies en informatie, kom ik steeds weer tot de conclusie dat wij als klein land met ons kennisniveau in het bedrijfsleven en de dienstverleners, het helemaal niet zo gek doen. Sterker nog, wij lopen op sommige vlakken voorop.

De grote uitdaging blijft dat een fabrikant, die zijn basis heeft in de regio rond San Jose, focus heeft op de Amerikaanse markt waar de aantallen en de volumes vele malen groter zijn dan in Nederland. Voor ons is het belangrijk om ervoor te zorgen dat wij er wel toe doen en de juiste invloed hebben.
x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2017-02-14T17:52:00.000Z M. Doedens
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.