De kijk van Van Eijk: Zo kan het dus ook!

Dit artikel delen:
Peter van Eijk

Ik breng u een blijde boodschap. Uw redding is nabij. Het is eindelijk mogelijk om betrouwbare software te maken. Wie kent er WordPerfect nog? Voor het printen moest je altijd eerst je bestand opslaan, want de helft van de keren crashte het! En ‘vroeger’ was er een Windows-bug die na 37 dagen een crash van het systeem veroorzaakte. Zover kwam het nooit, omdat het systeem al binnen die 37 dagen om een andere reden crashte, waardoor het jaren duurde eer iemand die bug ontdekte.

Voorwaar, ik zeg u: een betere wereld is tot ons gekomen. Laatst trof ik ’s ochtends mijn Outlook aan. Het vertoonde de beleefde mededeling dat het programma opnieuw gestart moest worden, omdat er de afgelopen nacht een nieuwere versie van Exchange-server geïnstalleerd was. Vroeger zou het systeem gewoon zijn gecrasht, waarna je mail verloren zou zijn gegaan. Vervolgens had je een update moeten doen, waarbij je pc tweemaal opnieuw moest worden opgestart.

De donkere Middeleeuwen in de softwareontwikkeling hebben we definitief achter ons gelaten. Als je een nieuw aangeschafte Apple Macintosh voor het eerst opstart, vraagt deze of je al een Mac hebt. Zo ja, dan is een kabeltje genoeg om een kwartiertje later op je nieuwe Mac al je oude applicaties, documenten en instellingen te kunnen gebruiken. De vraag is natuurlijk of je dat werkelijk wilt, maar het kán. Het resultaat straalt zo’n mooi helder licht uit dat het pijn aan je ogen doet.

Ik installeerde onder Windows XP de software voor IPv6, de nieuwe versie van het internetprotocol (onder Vista wordt dat trouwens standaard meegeleverd). Om dit te doen hoefde ik maar twee woorden in te toetsen. Daarna werkte het! Ik was stomverbaasd. Netwerksoftware waarbij je na installatie niet hoeft te rebooten. Dat had ik nog nooit meegemaakt, en al helemaal niet bij Windows.

Nu nog internetbellen dat meteen werkt. Dan kom ik in mijn handenklappend en zingend naar buiten. Halleluja!

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2007-10-19T00:00:00.000Z Peter van Eijk
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.