Spoelstra spreekt: Sexy beroep

Jacob Spoelstra

Een ict-bedrijf is niet meer het populairste bedrijf om bij te werken, we staan nu op nummer drie. Ik was geschokt toen ik dit las. Niet dat ik verbaasd was dat het van nummer één af was, maar dat het überhaupt nog zo populair was.

Bij een ict-bedrijf werk je toch niet voor je lol. Misschien die paar nerds waarvoor werken met computers en er nog voor betaald krijgen ook de ultieme vochtige fantasie is. Maar voor al die andere mensen die in de ict terecht zijn gekomen omdat ze tropische dieren hebben gestudeerd en er achter kwamen dat we wel heel weinig tropische dieren in Nederland hebben, laat staan beroepen waarbij kennis van tropische dieren van pas komt.

Werken in de ict dat wilde je vroeger toch niet? Je wilde toch straaljagerpiloot, brandweerman of indiaan worden? Ict’er is helemaal geen sexy beroep. Nee, een ict’er associeer je met dikke brillen, bleke huid en een zuur zweetluchtje. Natuurlijk, er is ook wel eens eentje in een strak pak, Hugo Bosch-geurtje en haar dat wel gewassen is, maar dat is meestal de accountmanager. En als hij zich wel voordoet als iemand die een systeem bij je in de lucht moet helpen, trap er niet in! Bij hem op het kantoor zit iemand in een Metallica-shirtje remote het echte werk te doen.

Als ict’er zijn leuk was geweest waren er ook wel tv-programma’s over geweest. Idols voor de beste programmeur (‘u heeft de X-box-factor niet’) of ‘Automatiseren met de sterren’ waarbij Dries Roelvink een Excel-spreadsheetje aanpast, sluit en vergeet op te slaan.


Populairste bedrijven om nu bij te werken zijn verzekeringskantoren en banken.

Ik zeg niks.
 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2007-07-20T16:09:00.000Z Jacob Spoelstra
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.