Spoelstra spreekt: Zwaar bewolkt weer

Jacob Spoelstra

Weermannen en -vrouwen kunnen tegenwoordig het weer veertien dagen vooruit voorspellen. Maar dan denk ik altijd, als je het weer veertien dagen vooruit kunt voorspellen, waarom kom je dan elke dag met een nieuw weerbericht?

In de ict zijn we ook zo goed in voorspellen. Een aantal jaren geleden voorspelden een aantal mensen dat het met de cloud wel iets zou worden. Wat hebben we gelachen. Dat kan toch nooit. Internet is immers veel te traag, slecht beveiligd en veel te duur. Daarbij willen mensen fysiek contact. Dezelfde mensen kopen nu aandelen Facebook en zijn van plan veel te dure Bitcoins aan te schaffen.

Thermometer

In mijn vakantie zit ik helemaal niet op ‘clouds’ te wachten. We zouden ze ook niet krijgen. Tenminste, veertien dagen voor mijn vakantie had ik de voorspelling nog gezien dat het in Italië stralend weer zou worden. Een week later keek ik nog eens naar de voorspelling en toen leek het ineens veel slechter te worden, maar gelukkig een dag voor vertrek werd toch nog schitterend weer voorspeld. Dus we kwamen inderdaad met zwaar bewolkt weer aan. We vroegen ons dus maar weer eens af waar die weermannen en -vrouwen die thermometer eigenlijk in stoppen.

Mensen die iets voorspellen hebben daar vaak een belang bij. In de ict in ieder geval wel. Ik moet de eerste onafhankelijk adviseur nog tegen komen. Bureaus als Gartner worden ook betaald door iemand. Mensen die roepen dat de cloud het helemaal gaat worden, hebben daar vaak een belang bij en mensen die roepen dat dit niet zo is ook, of zijn echt onnozel. En daarom snap ik weermensen niet. Wat voor belang hebben zij er nou bij om een foute voorspellingen te doen?

Supersnel, veilig en gratis internet

Alle negatieve voorspellingen over werken in de cloud kloppen op onze camping in ieder geval wel. Het is duur, veel te traag en met een gebruikersnaam en wachtwoord die gelijk zijn aan de naam van de camping, is de beveiliging waarschijnlijk net zo slecht als de verbinding. Toch voorspel ik dat de camping over vijf jaar supersnel, veilig en gratis internet aanbiedt. Tenminste, die voorspelling doe ik nu. Over een week zeg ik natuurlijk weer iets anders.

Jacob Spoelstra is columnist en stand-up comedian. Voor meer informatie kijk op www.jacobspoelstra.nl.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

Een nieuwe ontwikkeling, Jacob heeft het concept 'wij van WC-eend' ontdekt.
Nu ja, ik wens je toch een goede vakantie met mooi weer toe !

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2014-07-30T09:48:00.000Z Jacob Spoelstra
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.