Managed hosting door True

Spoelstra spreekt: Sinterkl@@s

Dit artikel delen:
Jacob Spoelstra

Zou Sinterklaas ook aan automatisering doen? Een crm-systeem met alle kindertjes erin, hierin uiteraard bijgehouden wie goed is en wie slecht. Een financieel systeem om de kosten en uitgaven bij te houden (waarom stellen we wel de vraag of hij bestaat of niet, maar nooit de vraag: waar betaalt die man het van?). En tot slot natuurlijk, een documentmanagementsysteem om de verlanglijstjes in te scannen. Of kun je al mailen naar de Sint? Overigens bestaan er al lootjestrekprogrammaatjes op internet, maar dit gaat geheel buiten de Sint om.

Dit is een mooi bruggetje naar een leuke Sinterklaas-anekdote. Het Friese plaatsje Kollum stroomt een kanaaltje dwars door het dorp. Elk jaar in november komt Sinterklaas daar in een bootje aan en wordt daar ontvangen door de burgemeester. Het ene jaar komt de Sint van de ene kant en het ander jaar van de andere. Elk jaar is het weer een verrassing van welke kant de goedheiligman komt. Nu had een aantal studenten de volgende grap bedacht: wij huren ook een bootje en verkleden ons ook als Sinterklaas. Dus je kreeg de volgende situatie.

De burgemeester en kinderen staan op de wal. Van de ene kant komt een bootje met een Sinterklaas en van de andere kant komt ook een bootje met een Sinterklaas. Waarop de burgemeester zich hardop afvroeg: “Ja, wie is nou de echte Sinterklaas?” Daarop wilde een klein jongetje bijna zeggen: “Burgemeester, de echte is al dood. Sinterklaas is een verklede man, net als u met uw ketting.”

Nu maar hopen dat kleine kinderen geen Computable lezen. Spreken ze in India al Nederlands?

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.