Managed hosting door True

Spoelstra spreekt: Hoera, de crisis is voorbij

Zo, de crisis is voorbij. We hebben het overleefd. Dat viel mee, toch? Het was even doorbijten, even wat gas terugnemen, wat met tarieven knoeien, een paar medewerkers die je toch al kwijt wou eruit mieteren en afwachten wat er zou gebeuren. Even waren we bang dat we met het hele bedrijf in een busje naar Polen moesten om daar te gaan stuken, maar gelukkig het viel mee.

De Nederlandse economie is in het derde kwartaal uit de recessie gekomen. Volgens het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) groeide de economie in de maanden juli tot en met september met 0,4 procent ten opzichte van het tweede kwartaal. Het is nog niet spectaculair, maar een begin is er.

We kunnen nu weer vooruit kijken. Alvast campagnes gaan bedenken om nieuwe medewerkers aan te trekken, nieuwe trends, hypes en daarbij behorende producten introduceren en natuurlijk die tarieven weer omhoog gooien. Vooral dat laatste. Het versturen van facturen deed bijna pijn, zo laag waren de tarieven. We gaan gewoon weer op de oude voet verder, want een ezel stoot zich niet twee keer aan dezelfde steen en wij zijn geen ezels.

Verlanglijstje

Maar wat hebben we geleerd van de crisis? Wat gaan we nu in het vervolg anders doen? Ik denk niks. Sterker nog, ik denk dat we hebben geleerd dat een crisis best wel meevalt en dat een beetje crisis hooguit een jaartje duurt. Aan de andere kant misschien leren we wel van deze crisis dat je nooit moet denken dat een crisis voorbij is, want dan slaat hij twee keer zo hard toe.  Maar ik denk het niet.

Hoe dan ook ik heb mijn verlanglijstje voor Sinterklaas alweer geüpgrade en drink er alvast weer een extra borrel op waarbij het percentage alcohol voorlopig nog steeds hoger is dan het rendement op mijn beleggingen.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Reacties

Ja, en....?

@allesbasje als je dit niet leuk vindt, moet je geen columns meer lezen!

Ik moet er wel om lachen.

Kort door de bocht Jacob; 'de economie' +0,4% kan gerust door extra wegwerkzaamheden van Putjeschep BV komen en staat op zich los van allerlei IT-activiteiten.

Na primair overleven en de toko draaiende houden, is kostenbesparen weer in de levenscyclus aan het voorbijkomen. Dus even afwachten wat de tarieven voor 'follow the sun'-achtige helpdesks zijn, hoe diep oostblokbouwers kunnen en willen gaan.

Neem voor de financiele kant wat mensen uit Fortis- of DSB-hoek. Misschien dat verse aanwas uit IT-opleidingen ook op termijn afneemt, en weer allerlei gekkigheid met leaseauto's en evenementen uit de kast wordt gehaald om vers bloed te werven.

En ach, als we tot 67 door moeten gaan blijft er een hoop legacykennis binnenshuis. Kortom, het kan alle kanten op gaan!

@Douwe: ik ook, vooral om die laatste zin ...

@Douwe
Dank je. Ja, ik vond hem zelf ook wel grappig. Kort maar krachtig.

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2009-11-18T14:54:00.000Z Jacob Spoelstra
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.