Managed hosting door True

Spoelstra spreekt: Second Wife

Dit artikel delen:

Alles is al gezegd over Second Life, alleen nog niet door mij. En nu de hype over is, lijkt het me goed dat ik ook een mening over Second Life geef. Als 3D-omgeving vind ik het interessant want 3D-communicatie heeft wel de toekomst. (Hoewel 3D? Eigenlijk is het nog steeds 2D, maar het lijkt er op.) De dingen die je op Second Life aanbiedt moeten uiteraard wel een meerwaarde hebben ten opzichte van de oude omgevingen.

Het is natuurlijk leuk dat je op een stoel kunt zitten in je kantoor op Second Life maar wat een onzin. Waarom zou je gaan zitten als je niet moe kunt worden?

Voor sommige branches heeft het wel degelijk toegevoegde waarde. Makelaars bijvoorbeeld zouden hun huizen er in 3D op aan kunnen bieden. Je kunt dan om en door het aangeboden huis heen lopen. Het zegt altijd meer dan een foto.

Tot nu toe is Second Life niet meer dan een grote chatroom waar je iemand anders kunt zijn. Je kunt jouw avatar (je eigen digitale poppetje) er zo hip en knap uit laten zien als je zelf wilt. Zelf houd ik er niet van als mensen er anders uitzien dan ze daadwerkelijk zijn. In Second Life lopen ook allemaal mooie vrouwen rond maar in werkelijkheid zijn het lelijke mannen. Ik spreek dus ook alleen maar oude kerels aan, want dat zijn dan natuurlijk in werkelijkheid de lekkere wijven.

En er proberen natuurlijk allemaal bedrijven geld aan je te verdienen. Ik sprak laatst iemand die werkte bij een bedrijf waar je voor 10.000 euro een avatar kon laten maken die precies op jezelf leek. Ik zei tegen die vertegenwoordiger dat ik dan beter naar een plastisch chirurg kon gaan om hem te vragen mij precies op mijn avatar te laten lijken.

Ze ziet er namelijk heel mooi uit.


x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.