Spoelstra spreekt: in en uit in 2010

Dit artikel delen:
Jacob Spoelstra

Jacob Spoelstra is stand-up comedian en werkzaam in de ict.

We staan aan het begin van 2010. Een nieuw jaar met nieuwe kansen, hypes en oude gewoontes. Aan het begin van een jaar vragen we ons altijd af, wat gaat dit jaar ons brengen?

Nu weet ik dat voorspellen altijd moeilijk is. Je hebt gerenommeerde bedrijven die hun kost ermee verdienen en waar andere bedrijven blind op varen. Zo ook een oud-directeur van mij die zei dat je altijd goed op moest letten wat Gartner zei. Als je dan vervolgens precies het tegenovergestelde deed, zat je altijd goed.

Maar wat is er in 2010 in en wat is uit? Wat gaat echt 2010 worden en wat was echt zo 2009 en kan echt niet meer. Hierbij mijn voorspelling en ik zeg er eerlijk bij, die is zo betrouwbaar als de opiniepeilingen van Maurice de Hond.

Windows 7

Windows 7 is in. Apple is uit. (Dat is verrassend hè!?) Cloudcomputing is in, erp-systemen zijn uit. Erp-systemen proberen te verkopen als ware het cloudcomputing is, is daarin tegen weer erg in. Open source is nog steeds in. Open source bij de overheid uit. Mislukte ict-projecten zijn uit. Mislukte ict-projecten bij de overheid nog steeds in. Ontslagen zijn weer uit, wervingscampagnes weer in.

Wishful thinking is weer in, realisme weer uit. Twitter is nog steeds in, maar de Twitter van Nick en Simon is uit. Social networking nog steeds in, maar Hyves is uit. Zelfs mijn schoonvader zit nu op Hyves en die loopt in de winter in een houtje-touwtje-jas.

iPhone

Vijfenzestig is uit, zevenenzestig is helemaal in. De iPhone is uit. De iPhone bij mensen die een houtje-touwtje-jas dragen, is helemaal in. Deskundig advies is uit. Internet als betrouwbare informatiebron in.

SOA is uit, Q-koorts is uit, Mexicaanse griep is uit, gezond zijn is in. En dat laatste hoop ik echt en wens ik u ook allen toe in 2010.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

Mensen die bepalen wat IN of UIT is, dat is zooo 2008. Gewoon lekker je ding doen. Iedereen bepaalt zelf of ie tv kijkt op de pc via eens stream, of digitaal of analoog. Op plasma of TFT of ouderwetsche beeldbuisch. D'r is zoveel keus dat het niemand uitmaakt of ie op Facebook, Hyves, LinkedIn, MySpace of allemaal tegelijk zit. Je hebt INternet of UITzonderingen.

@tweaktubbie:
Je snapt het denk ik niet helemaal. Probeer eens niet letterlijk te lezen. Dit stukkie is geniaal

Jacob, weer geweldig bedankt voor je prachtige stukkies het afgelopen jaar. Dat ze komend jaar weer van hetzelfde niveau blijven :-D

Geweldig! Sluit me aan bij John...

De Dieth heeft dit keer gelijk.

Wanneer word jij nou eens in ?? Nog nooit van gehoord namelijk !

Voorspellen is uit, snel reageren op verandering is in.

Het probleem met Windows is dat het duur, traag, gebruikersonvriendelijk, arbeidsintensief en virusgevoelig is.
Voor ons is Windows uit en Mac OS X en Ubuntu in.
Maar ja, een systeembeheerder heeft liever Windows. Anders raakt hij werkeloos.

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2009-12-23T09:41:00.000Z Jacob Spoelstra
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.