Managed hosting door True

Spoelstra spreekt: Junior of senior?

Sinds ik columns schrijf voor Computable word ik gevraagd om mijn mening te geven over allerlei ict-zaken. Ik word gevraagd voor symposia, forums en het schrijven van gastcolumns. Dankzij deze flauwe stukjes ziet men mij nu als een ict-specialist.

Eerst was ik verbaasd. Kom op zeg, ik ben een stand-up comedian, een joker, een paljas. Bassie heeft meer verstand van ict. Toen ik even verder dacht, kwam ik echter tot de volgende conclusie: ik ben wel een ict-specialist. Een senior wel te verstaan. Want als je tegenwoordig langer dan twee weken minimaal als stagiair in de ict werkt, ben je al senior.

Ik vind het altijd raar als je ergens junior of senior voor zet. Je bent programmeur of niet en dan kun je een goede of een slechte zijn. Je kunt veel ervaring hebben, maar toch nog een slechte programmeur zijn. En wat zegt het tegenwoordig dat je bijvoorbeeld al tien jaar in de ict zit. Een schoolverlater weet vaak meer over de nieuwste technologie dan iemand die al tien jaar zit te Cobol-krassen.

Als grapjurk ben ik nog een junior. Ik heb nog maar één keer in Carré gestaan en toen riepen de mensen: Ga zitten! We kunnen Youp niet zien. Youp is wel een senior. Beiden hebben we niets aan onze titels zodra de spot aangaat en we het podium op moeten. Zodra je daar staat wordt er van je verwacht dat je zo grappig als een fruitvlieg bent, senior of niet. En als men na afloop naar mij toe komt en vraagt: hoe lang doe je dit nou eigenlijk al? Dan bedoelt men daar meestal mee: wordt het niet tijd om te stoppen?


Jacob Spoelstra

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Reacties

Je bent een zeer slechte schrijver en dito stand-up comedian. Niet grappig, dus.

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.