Managed hosting door True

Spoelstra spreekt: Er gaat niets boven staken

In een vorige column heb ik geschreven: ict'ers staken niet, die veranderen gewoon van baan. Nu schrijf ik wel vaker onzin en dit keer lijkt dat ook zo te zijn.

Het stakingsfenomeen begint ook binnen de ict de kop op te steken. Dat is raar, gek en zelfs een beetje vreemd. Staken is iets voor de zware metaalindustrie, de overheid en vooral voor mensen van wie de onderhandelingspositie niet zo sterk is.

Oftewel niet heel hoogopgeleide harde werkers in een houthakkershemd die bij worden gestaan door een vakbondsleider in een C&A-pak zonder stropdas die na zijn carrière als vakbondsman ineens wel in een duur pak loopt met stropdas en schofterig veel geld verdient in een baan die niks met de zware metaalindustrie te maken heeft.

Een cao hoort ook niet bij de ict-sector. Bij deze sector hoort een sabbatical, bedrijfsfitness en boze mailtjes over de compensatie van de bijtelling van de leaseauto.

Toch kan ik sommige stakers in de ict wel begrijpen. In Groningen bijvoorbeeld. In Groningen zou ik ook staken. Je hebt daar veel minder alternatieven voor ander werk. Plus verhuizen uit de mooiste stad van Nederland, dat doe je ook niet zo maar. Ik weet dat ik er verstandig aan heb gedaan, maar het blijft toch knagen.

Maar tegen alle ict'ers die niet in Groningen wonen zou ik willen zeggen: als je zo nodig een cao wilt, dan betekent dat dat je dus erkent dat de ict een hele gewone bedrijfstak is, waar dus ook hele normale salarissen bij horen.

Dus knijpt in uw handjes of ga toch maar een sollicitatiebrief schrijven.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

Groningen is niet uniek. In Brabant is het ook gaande, Misschien is het in de randstad luilekkerland.

Weer zo'n 'pagina vuller' met alleen maar leegte, want wat heeft de heer Spoelstra nu eigenlijk gezegd, wat is hier nu de conclusie, waarvoor waarschuwd hij ons?
Het antwoord is niets, helemaal niks, gebakken lucht, een ballon die hard door de lucht fladderd omdat het z'n lucht verliest en vervolgens als ie leeg is, op de grond valt.
Heel knap dat jij nog een baan hebt bij 'Computable' vriend, heel knap.

Integendeel, hij heeft groot gelijk. De salarissen in de ICT zijn behoorlijk opgeblazen t.o.v. alle andere sectoren. In ruil daarvoor, heb je dus geen vaste CAO. Wil je dat wel, lever dan eerst maar eens een flinke portie van je salaris in.

Daar ben ik het niet mee eens Arend. Een ict'er die zijn vak een b-tje verstaat (maakt niet uit wat voor fucntie) zou minstens zoveel moeten verdienen als de gemiddelde manager. De parate kennis en kunde die je moet hebben overtreft in mijn ogen die van de gemiddelde manager.

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2008-04-16T10:35:00.000Z Jacob Spoelstra
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.