Managed hosting door True

Spoelstra spreekt: Vakantie

Ik heb een paar weken vakantie. We liggen aan het strand in Portugal. Even geen ict behalve dan dat ik op mijn laptop een column in elkaar probeer te flansen. Ik neem mijn laptop sowieso mee op vakantie, want je weet natuurlijk nooit of er je een leuke grap te binnen schiet.

Ik heb geprobeerd alles op bierviltjes te schrijven, maar die raken zoek. Andere mensen op het strand die mij met mijn laptop zien, denken dat ik aan het werk ben, maar ik werk nooit met een halve liter bier naast me. En die vrouw naast me met rood verbrande huid (en volgens haarzelf kastanjebruin gevoelige huid), is niet mijn secretaresse.

Terwijl ik aan het rondkijken ben, vraag ik mij af wie van deze vakantiegangers ook in de ict zou zitten. Die vrouw in die string zeker niet. Die man in die string ook niet. Ik vraag me even af of we niet op het verkeerde strand liggen. Dan loopt er een man in bermuda, Rucanor-slippers en buideltasje voorbij. Die zit in de ict. Dat kan niet anders. Een consultant, volgens mij, en niet de beste. Zo eentje die je pas naar de klant stuurt als de offerte al is ondertekend en de opdracht binnen is.

Deadline halen

De volgende dag kom ik hem tegen bij het lopend buffet. Het is in ieder geval een Nederlander. Ik vraag wat hij doet. "Ik werk bij de grootste ict-detacheerder van Nederland", zegt hij met trots. "Jij werkt zeker ook bij een ict-bedrijf. Ik zag je gisteren met een laptop op het strand." Ik zeg: "Ja, ik moet een deadline halen en ik weet dat het in ict-land niet gewoon is, maar ik ben graag de uitzondering."

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

En wie was de grootste ICT Detacheerder?

hmmm... jammer... weer een voorbeeld van overbodige ICT: je kunt aantekeningen ook maken op een eenvoudig aantekenboekje die je in je broekzak kunt doen. Geen gepiel met onhandige bierviltjes (de meeste zijn ook nog eens dubbelzijdig afgedrukt), het scheelt ook gerommel met stopcontact-verloopstukjes en het is een stuk goedkoper en lichter dan een laptop. Het enige nadeel van het blokje is dat het maken van een back-up lastiger is, maar aan de andere kant....

Ik heb nog niet gezien dat er voor meer dan 1kb aan grapjes voorkomen in alle stukjes bij elkaar.. talk about overhead! Een operating systeem van 5Mb voor 1kb aan product.... dat geeft te denken. Dan kan je het tweede blaadje van het aantekenboekje gebruiken (of een tweede aantekenboekje) om de boel over te schrijven. Daarna kan je gewoon weer lekker aan het bier en naar tanga's en strings kijken.

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2008-07-23T09:29:00.000Z Jacob Spoelstra
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.