Managed hosting door True

Spoelstra spreekt: Geen werk

Beseft u wel wat voor een leuk werk u heeft? Hoe fantastisch het is om elke dag naar een droge werkplek te rijden, waar u de hele dag kunt zitten en af en toe wat codes in moet kloppen, voornamelijk omdat er dan weer koffie uit de automaat komt. Ik rijd elke ochtend fluitend naar mijn werk. Ook omdat de V-snaar van mijn Skoda vervangen moet worden, maar dit terzijde.

Dit alles werd nog eens bevestigd toen ik afgelopen week de stratenmakers in de stromende regen in mijn tuin bezig zag om een nieuw terras aan te leggen. Wat werken die mensen hard en dat voor weinig geld. In elk geval die Polen die er tussen zitten. Deze mensen moeten ook doorwerken tot hun 67ste, dacht ik. De Polen gaan dat overigens gezien hun drinkgedrag zeker niet redden. Als ik al naar die tegels kijk, heb ik al een hernia.

Maar ja, ik ben een watje, een zalfje uit de ict. Voor een laptop van 2,5 kilo moet ik al een draagtas hebben. En als ik dan iets extra's bij me heb, wil ik al een zo'n koffer op wieltjes.

Bereidheid

In Computable stond afgelopen week een onderzoek dat de bereidheid om na je 65ste door te werken bij ict'ers veel hoger ligt dan het nationale gemiddelde. Een groot gedeelte wil zelfs nog langer doorwerken. Logisch, een dag op mijn twee kinderen passen is zwaarder  Dat zou ik zeker niet tot mijn 67ste vol houden. In elk geval niet met die twee kinderen die ik heb, waarvan ik overigens hoop dat ze qua intelligentie nog iets zullen groeien, want anders moeten ze later ook de handen uit de mouwen steken. Ik leer ze nu vast rekenen.

Toen ik 's middags thuis kwam, maakte ik nog een praatje met de voorman van de stratenmakers. Hij vroeg mij wat voor werk ik deed. Eigenlijk wou ik zeggen: Oh, ik werk niet. Ik doe een soort yoga en daarvoor krijg ik een aanwezigheidspremie. Maar ik heb hem maar geantwoord dat ik werk in de hardware en infrastructuur. Dat klonk ook als hard werken.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Reacties

Amen

Ik heb ook bewondering voor hardwerkende mensen die met hun handen werken en het echte zware werk doen. Ben je dan in loondienst, dan wordt je onderbetaald, maar als ik zie hoeveel geld ik ooit neer had moeten tellen voor het tegelen van een oprit... Ach, het werd toen een stratenmaker in de WAO (75% afgekeurd) die het wel wilde doen voor een zacht prijsje en een kratje bier.
Het werd een prima oprit, nooit verzakt.

Die man krijgt z'n kratje vast niet van de grond. 78 procent dus 8 procent er bij. Nederlanders zijn niet eens zuinig. De man in loondienst komt op straat te staan omdat er geen werk is. Overgenomen door mensen in de WAO.

Jacob, is bijrijder iets voor je? Worden je handen ook eens vies. (van inkt uit die patronen krijg je geen vieze handen) ICT spul hoef je alleen maar goed te kennen, kinderen veranderen en willen 'mee'. Kies lekker eieren voor je geld. Paaseieren.

Ach... weinig medelijden met deze medemens. Die lui vangen echt veel en vooral zwart. We hadden eens een klusje aan de tuindeur, offerte gevraagd via zo'n site, de man vroeg 800 euro voor een dagje werk waarvan +/- 100 euro materiaal. Uitgaande van 20 dagen per maand een omzet van 14000 euro per maand waar hij de helft aan overhoudt? + z'n zwarte klusjes?

Denk dat 'ie 3 tot 4x zoveel binnenharkt als ik. No mercy dus.

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2010-05-12T09:29:00.000Z Jacob Spoelstra
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.