Spoelstra spreekt: ICT’er met midlifecrisis

Jacob Spoelstra

Veel oudere ict’ers overwegen om een andere baan te zoeken buiten de ict. Als ik dit soort berichten lees dan denk ik altijd: heeft dit met de branche maken of met de leeftijd? Veel mensen vragen zich op een bepaalde leeftijd af: Is dit waar ik vroeger van droomde? Vind ik dit wel leuk? En heb ik nu eigenlijk geen midlifecrisis? Ik wil een motor!

Zouden bouwvakkers ook na twintig jaar denken: ik wil uit de bouwbranche? Veel schoolmeesters houden het na twintig jaar tegenwoordig ook voor gezien. Zij willen nu graag de ict in. Als een schoolmeester dat zegt, begrijp ik dat. Je doet elk jaar hetzelfde, alleen dan met andere kinderen die telkens slechter worden opgevoed. Maar een ict’er kan geen eentonig werk hebben. De techniek en de mogelijkheden veranderen zo snel dat je geen jaar hetzelfde doet. Ben je nog wel steeds aan het Cobol-krassen, verander dan niet van branche, maar van werkgever.

Je moet je natuurlijk wel laten omscholen. Om een oud-klasgenoot van mij te citeren nadat hij voor de vierde keer voor zijn HAVO-examen was gezakt: je bent nooit te oud om te leren.

Leeftijd is natuurlijk wel een drempel om te solliciteren. Bedrijven nemen minder snel oudere mensen aan zonder ervaring. Aan de andere kant: Ronald Reagan werd ook pas op zijn zeventigste president van Amerika. En op zijn cv stonden voornamelijk B-films.

Zelf denk ik ook uit de ict-branche te stappen, maar dat mag niet van mijn vrouw. Vind je het gek dat mannen als ze in de midlifecrisis zitten een vriendin willen.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2007-10-12T00:00:00.000Z Jacob Spoelstra
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.