Managed hosting door True

Spoelstra spreekt: Bij de kapper

Jacob Spoelstra

Ik zat laatst in Privé te lezen. Bij de kapper natuurlijk. Wat me opviel is dat er zo weinig ict'ers in de Privé staan. Logisch ict'ers zijn geen celebraties. Maar waarom niet? Er staan toch ook makelaars, platenbazen, klusjesmannen en eigenaren van vliegtuigmaatschappijen in.

Bill Gates stond er heel af en toe in, maar sinds hij niet meer de rijkste man ter wereld is (dat is nu een andere boef) staat hij er ook niet meer in. Daarbij, als Bill Gates al betrapt wordt op een buitenechtelijke relatie, dan komt dat niet in de Privé maar in de KIJK.

Terwijl ik bij de kapper zit herinner ik mij een artikel uit de Computable van afgelopen zomer waarin werd gesteld dat kappers gelukkiger zijn dan ict'ers. Waarom dit zo is werd er niet bij verteld. Het is alleen onderzocht. Heeft het misschien met het opleidingsniveau te maken? In de Bijbel staat immers: gelukkig zijn de armen van geest. En ik besef me heel goed dat ik met deze opmerking een scheve pony riskeer. Aan de andere kant, ik heb nog nooit een Computable bij de kapper zien liggen.

Terwijl ik dit denk, vraagt de kapster aan mij: Hoe wilt u uw haar? Ik zeg net zo als de vorige keer. Ja, dat weet ik niet meer, zegt ze. Had er dan een foto van genomen en opgeslagen in je bedrijfsinformatiesysteem, denk ik dan. Bij de kapper doen ze echter op de kassa na, niet aan automatisering. Dat is waarschijnlijk ook de reden waarom ze zo gelukkig zijn.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.