Managed hosting door True

Spoelstra spreekt: ICT'ers met een beperking

Vanwege de krapte in de arbeidsmarkt werven ICT werkgevers tegenwoordig ook onder gehandicapten. Het werven van gehandicapten is in sommige branches al heel normaal. In de beveiligingsbranche bijvoorbeeld heeft menig portier de 'V' van verstandelijk gehandicapt op zijn borst staan.

Overigens schijn je geen gehandicapt meer te mogen zeggen maar mensen met een beperking. Maar dat vind ik wel zo arrogant. Alsof onze mogelijkheden onbeperkt zijn.

Wat natuurlijk jammer aan het bericht " Werkgevers werven nu ook onder gehandicapten" is, dat er bij staat ‘nu ook'. We gaan dus pas een geschikte kandidaat zoeken onder mensen met een handicap als we echt geen andere mensen kunnen vinden.

Het grote nadeel van mensen met een beperking is dat ze een beperking hebben. Zelf treed ik regelmatig op met de standup comedian, Jaap Bressers. Jaap zit in een rolstoel. Nu lijkt het nogal essentieel dat je bij stand-uppen staat. Niets is minder waar. De sitdown comedian is net zo grappig als de rest. De mensen in de zaal rollen van het lachen en Jaap van het podium.

Mooie mensen

En wat is een beperking? Mooie mensen krijgen sneller een baan. Het is bewezen. Blijkbaar is lelijkheid ook een beperking. Kijk gewoon wat iemand wel kan en niet naar zijn of haar beperking. En voor de hele sociale werkgevers, haal het maximale uit iemand en zorg dat iedereen in de maatschappij kan deelnemen aan het arbeidsproces.

Toch snap ik het wel dat het voor sommige directeuren moeilijk is om mensen met een beperking aan te nemen. Ze pikken wel je parkeerplek in.
x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

Hoeveel managers horen eigenlijk in de categorie "mensen met een beperking"?

Heeft u een idee hr Spoelstra?

Zijn werknemers van 50+ ook medewerkers met een beperking? Zou het dus weer zin hebben om te gaan soliciteren? Tot nu toe kreeg ik steeds als reactie dat ik teveel ervaring had of ik had juist weer een achterstand die ik zgn. niet meer kon inhalen. Oftewel Opa, je bent te oud en we willen geen opleidingskosten meer aan je verspillen.

Met een handicap ben je niet per definitie beperkt. Als ict'er kun je met de meeste handicaps zonder problemen aan de slag.

@Opa,

Het is nog erger, ik heb een tijdje terug ook de ervaring gehad dat zelfs boven de 40 al als fossiel wordt gezien in de ict, het heeft me ruim een half jaar gekost om weer een baan te vinden, terwijl ik daarvoor 22 jaar aan een stuk heb gewerkt en nooit langer dan een week werkeloos was, of op de bank zat.
Helaas, je kunt beter een Handicap hebben dan te oud zijn, voor gehandicapten zijn tenminste regelingen.

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.