Managed hosting door True

Spoelstra spreekt: Alles is ICT

Hoe kom je elke week aan je onderwerpen, vraagt men mij wel eens. Dat is heel eenvoudig, ik kan elk willekeurig onderwerp nemen. Alles heeft tegenwoordig met ict te maken. Alles is ict.

Neem een onderwerp als stamppot boerenkool. Heeft niks met ict te maken, maar dat denkt u maar. Dat lijkt alleen maar zo. Boerenkool is lekker, voedzaam, heel eenvoudig klaar te maken en het mislukt eigenlijk nooit. Oké, ik geef toe: boerenkool heeft niks met ict te maken. Maar alle overige zaken in het leven wel.

Neem het bouwen van een huis. Dat duurt drie keer langer dan gepland, als het wordt opgeleverd klemmen alle deuren en het kost ongeveer twee keer zo veel als toentertijd onder de bouwtekening stond. Nou ziet u de parallellen met ict? Of ben ik weer de enige die een enorme prutser als aannemer heeft.

Maar laten we het ook een keer positief bekijken. Dankzij ict is de medische wetenschap stukken vooruit gegaan, criminelen worden sneller opgepakt, de typemachine is verdwenen, ik hoef niet meer in de rij te staan bij de bank en ik kan via internet vakanties boeken en hoef dus niet meer naast zo'n reisbureaumiep te zitten die met mij een gids doorbladert en bij elke bestemming zegt, dit is een heel leuk rustiek vissersplaatsje, ik ben er zelf ook geweest en dat ik het dan vervolgens niet kan laten om te zeggen dat die vissers wel in hele grote hotels leven.

Maar bovenal kan ik nu op internet opzoeken dat als je piccalilly door de boerenkool doet, het nog lekkerder wordt. Stamppot boerenkool is ook ict.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Reacties

Gaat het goed met je meneer Spoelstra.
Laatste tijd heb je niks zinnigs te zeggen.

Wat heeft boerenkool met ICT te maken?
Als bij ons het systeem uitvalt, dan valt ook de boerenkoollijn stil.

Met vriendelijke groet (:)),
Systeembeheerder groentenverwerkingsbedrijf.

Waarom moet het altijd zinnig zijn?
Een beetje humor in dit vak is welkom.
Voor mijn part elke dag een beetje lol.

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2008-02-21T08:01:00.000Z Jacob Spoelstra
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.