Spoelstra spreekt: Discount John

Ik heb geen verstand van auto's en mijn vrouw nog minder. Die denkt zelfs dat de Senseo Crema een auto is. Nu kwamen we een aantal jaren geleden op het idee om via internet een auto uit te zoeken. Mijn vrouw let alleen op de kleur en ik op de prijs. Als er maar een stuur in zit, dan vinden wij alles best.

Via internet kwamen we terecht bij garagebedrijf  Discount John. Dat klonk betrouwbaar. En toen we de volgende dag in de showroom van Discount John, door Discount John zelf met gouden ketting en dito horloge werden begroet, ging er nog steeds geen lampje branden. Terwijl elke autokenner waarschijnlijk direct zou hebben gezien dat John de kilometerstand terugdraait. Maar wij hadden niks door.

Pas toen Discount John de acht jaar oude KIA Rio ging aanprijzen, kregen we enige argwaan. Deze is van een oud vrouwtje geweest, zei John. Alsof oude vrouwtjes verstand hebben van auto's. Ik ben op de snelweg nog nooit voorbij gereden door een oud vrouwtje in een Audi A6 met turbo injectie en lichtmetalen velgen. Maar we kochten de auto toch en gek genoeg reden we er zonder problemen in en hadden de auto zelfs bij John in onderhoud. Nooit iets aan de hand. Wij tevreden, John tevreden.

Willy Wortel

Toch zitten we niet meer bij Discount John. We hebben nu een Renault en "daar heppie een computer voor nodig om er achter te komme dat 'ie olie lekt. Ik ben een sleutelaar, geen Willy Wortel", zegt John.

Ik zit dus nu inmiddels bij een dealer die wél verstand heeft van computers. Hij is net zo betrouwbaar als John en twee keer zo duur. Automatisering levert niet altijd geld op.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

Automatisering levert ook in dit geval wel degelijk geld op. Voor de dealer.

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2008-10-29T14:43:00.000Z Jacob Spoelstra
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.