Spoelstra spreekt: Openluchtmuseum

Jacob Spoelstra

Jacob Spoelstra is stand-up comedian en werkzaam in de ict.

Een poosje terug liep ik omringd door schoolkinderen door het openluchtmuseum in Arnhem. Piet Paulusma had gezegd dat het mooi weer zou worden, dus wat kun je dan beter doen dan een museum bezoeken in de openlucht. Nou weet ik niet waar Piet Paulusma die thermometer altijd in stopt, maar het heeft de hele dag geregend. Het voorspellen van het weer lijkt sowieso voor de meeste weermannen en vrouwen steeds moeilijker te worden. Hebben die mensen geen internet?

Misschien moet Piet Paulusma in plaats van op de plaatselijke braderie van Grootegast te gaan staan waar het traditionele haringvangen plaatsvindt, eens achter de computer gaan zitten en buienrader.nl bekijken. Goedenavond luisteraars, hoe het weer de komende dagen wordt, weet ik niet maar hier volgt het weer voor de komende uren. Oant Moan!

Terug naar het openluchtmuseum. In het museum is heel mooi te zien hoe technologische veranderingen invloed hebben gehad op ons leven. Ik vroeg de gids waarom er in het hele museum niets over ict te vinden was. Het antwoord daarop moest hij me schuldig blijven. Niet alleen de stoommachine heeft ons leven veranderd, ook computers hebben dat.

TomTom

Zo kan ik niet meer zonder TomTom. Mijn eerste is gestolen en vorige week ging de tweede een week na het verlopen van de garantie kapot. Ik heb direct een nieuwe gekocht. Rekenen kan ik niet meer zonder rekenmachine en als ik naar de zon kijk, heb ik geen idee hoe laat het is. Ik hoor wel eens oude mensen klagen dat de jeugd van tegenwoordig niet meer kan hoofdrekenen. Zouden oude mensen in de middeleeuwen ook hebben gezegd: de jeugd van tegenwoordig kan niet eens meer naar de zon kijken; dat komt door al die moderne Friese staartklokken.

Hoe zou het openluchtmuseum er over vijftig jaar uit zien? Kijk eens kinderen, mensen maakten nog gebruik van een toetsenbord en een muis en Microsoft. En toen moest je nog betalen voor software. De kinderen zullen vol ongeloof doorlopen.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

Kijk eens kinderen,
Hier kun je open gewerkte schedels zien met hersentumoren erin. Die hersentumoren liepen jullie opas en omas op toen ze veel belden met de eerste generatie mobieltjes.
http://educate-yourself.org/cn/wirelessandcellphonedangers05oct07.shtml


Hier in deze vitrine kun je de ingebouwde gps-chips waarmee alles en iedereen op afstand in de gaten gehouden kon worden. Deze chips waren ook onderdeel van de eerste generatie "automatische wegwijzers" voor al die autombilisten zonder richtingsgevoel.

Kijk een oud TFT scherm en de latere generatie HD tv scherm, waarmee de mensen in die tijd compleet "mind-controlled" konden worden door de media en Big Brother
als zij ervoor zaten te kijken.
http://educate-yourself.org/cn/ottmindcontrolHDTVtechnology26jan09.shtml
http://educate-yourself.org/cn/mindcontrolwithsilentsounds24jun05.shtml

Niemand van de bezoekers keek er meer verbaasd van op. Hun biologische hersens waren reeds vervangen door brain-implants, waarmee hun re-acties op afstand kon worden gemonitord.
http://www.bibliotecapleyades.net/ciencia/ciencia_brain.htm

Typisch Nederlands. Als it-er was mijn eerste les (Duitsers). Als procedures en processen worden geautomatiseerd moet er altijd een uitwijk mogelijkheid zijn. Stel je voor dat je TomTom uitvalt, en dan. De accountant kan niet rekenen, hoe ga je je boekhouding controleren. Hoe kontroleer je het wisselgeld bij de middenstand, als het niet op de bon staat? Okay, op 1 punt gaat het mank. Die eikels die hebben bedacht de klok elk halfjaar voor- en achteruit te verplaatsen zijn vergeten de zon om te hangen.

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2009-08-12T09:29:00.000Z Jacob Spoelstra
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.