Managed hosting door True

Spoelstra spreekt: Sexy

Jacob Spoelstra

Mijn vrouw denkt af en toe dat ik een sukkel ben. Zo nam ze laatst bij de voordeur een postpakketje van de Zalando aan waarin t-shirts zaten die ik had besteld. Ze loopt met het pakketje de woningkamer in en zegt tegen haar zus, die ook in de woonkamer zat: ‘Dit geloof je niet. Hij heeft zelf iets besteld via internet. Ik wist niet dat hij dat kon’.

Hallo, ik werk al twintig jaar in de ICT!

Hoewel, ik loop ook weleens achter. Zo ga Ik dit jaar pas voor het eerst met een e-reader op vakantie. Handig want een stapel boeken neemt ook veel ruimte in beslag. Ruimte die nu overigens wordt ingenomen door mijn laptop die ik meeneem omdat ik een iPad vervelend vind typen. Mijn iPad neem ik mee omdat je daar makkelijker mee op schoot kunt internetten dan met je laptop. Mijn smartphone heb ik ook mee omdat ik niet met mijn laptop, iPad kan bellen. En nu dus ook een e-reader omdat alle andere apparaten niet meer leesbaar zijn zodra er één straaltje zon gaat schijnen.

Apple komt volgend jaar gelukkig met een iPhablet, een alles- in-één apparaat die èn te klein is om te typen, èn te groot is om te bellen en zodra de zon schijnt is het èn een te grote èn te kleine spiegel.

Het zou zeer handig zijn zo'n alles-in-één apparaat, maar die gaat er echt niet komen.

Ik las laatst dat we eigenlijk op zoek zijn naar een soort Zwitsers zakmes. Maar van een Zwitsers zakmes gebruik je ook alleen maar het mes. Er zit wel zo'n handig schaartje op, maar dat gebruik je maar één keer. Namelijk om anderen te laten zien dat jij ook een handig schaartje hebt op je nieuwe Zwitsers zakmes.

Nu is dat met ICT-middelen wel heel belangrijk. Je moet anderen wel kunnen laten zien wat jij allemaal hebt.

Dit geldt overigens niet voor mijn e-reader, want wat een a-sexy apparaat is dat. Ik heb er ook nog zo’n zwart geribbeld lerenhoesje omheen, waardoor het lijkt alsof ik de hele dag op het strand zit te bladeren in een agenda uit 1983. Maar hij leest wel prettig.

Overigens wil ik wel even vermelden dat ik alle boeken die ik op mijn e-reader heb staan allemaal netjes 'legaal' gedownload heb bij een tweedehands e-boekenwinkel. Dit is geen grap. De tweedehands e-boekenwinkel bestaat echt! Nu nog een e-boekenkast en ik ben helemaal gelukkig.

Jacob Spoelstra is columnist en stand-up comedian. Voor meer informatie kijk op www.jacobspoelstra.nl

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Reacties

Ge-wel-dig-!

Van mijn zwitsers zakmes gebruik ik hoofdzakelijk de kurkentrekker.
Overigens dit maal werkelijk amusant! Proost.

@Jan: Nog grappiger is het feit dat ik het schaartje op het zakmes nog het meest gebruik.

Jacob, zou die e-reader en smartphone lekker thuislaten en neem een paar leuke echte boeken mee. Heerlijk, verstoken van al het wereldleed wat maar van alle kanten op je af komt. Dat is om naar van te worden. En wil je dan toch met de computer bezig zijn dan kan je altijd nog een fijn technisch computerboek meenemen.

Helaas mag je Zwitser zakmes of mijn Leatherman niet in de handbagage mee, dus daar zullen ze bij het ontwerp dan wel rekening mee moeten houden ;-)
Verder zie je ook vaak van die Zwitserse zakmessen in softwareland; overdadige functies die je alleen gebruikt als je op zaterdagmiddag een flesje bier moet ontkronen...

Als ik zo'n vrouw zou hebben, stuur ik haar poste restante terug naar Zalando.

De vraag blijft wel: hoe is het met de t-shirts afgelopen? Mocht je deze houden?

WAT ??? Komt jouw vrouw tot aan de voordeur ?????

Fantastisch stuk Jacob! Heb je wel eens geprobeerd een mug met een e-reader dood te meppen? Geef mij maar een echt boek...

Een e-boekenkast waar je al je uitgeprinte e-boeken in kan uitstallen of een 55 inch monitor waar je de e-boeken in kan uitstallen, wat een keuzes moet je maken tegenwoordig.

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2014-07-18T13:54:00.000Z Jacob Spoelstra
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.