Wat ik hier grappig aan vind, is dat ze blijkbaar allemaal met dit soort scenario’s rekening moeten houden op de testafdeling. Ik zie al hele ruimtes voor me waar mensen telefoons op de grond gooien, in de blender stoppen en ergens in een hoek staat een toilet waar iemand moet testen hoeveel kilo rijst je nodig hebt om de iPhone weer droog te krijgen als hij drie minuten in de pot heeft gelegen.
En vanaf nu moet er dus bij elke nieuwe iPhone ook iemand van de testafdeling in zijn witte laboratoriumjas naar de Efteling om te testen of de iPhone ook Pythonproof is. Een hele vervelende test want hij moet eerst twee uur in de rij staan.
Suzan en Freek
Maar ik dacht ook, als dit kan dan kunnen ze toch nog veel meer functies inbouwen. Bijvoorbeeld dat als je bij een concert van Suzan en Freek bent dat er dan automatisch een afspraak bij de Specsavers wordt gemaakt voor het testen van je oren. Of als je voor de derde keer in de week bij de McDonald's staat, dat je dan een appje krijgt: misschien moet je eens een appel gaan eten. Deze laatste functie is trouwens voor mijn kinderen.
Of, ik noem maar iets, een makkelijke uitwisseling van patiëntengegevens. Maar met deze laatste onnozele functie zal Apple zich wel niet bezighouden.
Reacties
Een stand-upcomedian denkt niet in oplossingen maar blijft wrijven in een vlek. Aangaande het lerend vermogen van AI zou je misschien ook patronen kunnen ontdekken die niet alleen duidelijk maken dat iemand in een achtbaan zit maar ook welke. Oja, in de comments van het artikel staan nog meer workarounds want ook het kopen van een kaartje voor de achtbaan of het pretpark zou een indicatie kunnen zijn. Het gaat volgens mij nameijk om algoritmen die alarmeren op basis van een patroon van bewegingen en de smartphone als IoT-device biedt veel mogelijkheden voor allerlei diensten aangaande onze gezondheid, welzijn en welbevinden.
Gevraagd en ongevraagd want niet zo heel lang geleden was er discussie over de Google/Apple blootstellingsmeldingen, de drie keer in de week bij de McDonalds is dan ook net zo interessant als wat je aan eten in je winkelwagentjes stopt als het om profilering gaat. Als je dan toch in een vlek wilt wrijven Jacob stel dan eens de vraag hoeveel Apple/Google van ons weet en met wie ze de gegegevens delen. De uitleg hierover is niet verhelderend want een beoordeling door een ethische commissie is als een belofte van Rutte.
Uw reactie
LET OP: U bent niet ingelogd. U kunt als gast reageren maar dan wordt uw reactie pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie. Om uw reactie direct geplaatst te krijgen moet u eerst rechtsboven inloggen of u registreren