Ondertussen op de zaak…

Dit artikel delen:

VoIP heeft de toekomst, maar dat is geen reden vandaag al over te stappen op internetplusbellen van KPN. De marketeers van KPN zijn duidelijk verder dan de technici. De onvermijdelijke kinderziektes plagen de eerste 40.000 abonnees. Die hebben deze zomer al enkele malen zonder telefoon gezeten.

Wie hecht aan een betrouwbare verbinding kan wellicht beter het goedkope bellen via KPN nog even uitstellen. Struikelt u trouwens bij vrienden en familie ook over geopende Experia-dozen? Dat zelf installeren blijkt niet mee te vallen.

Bommen kunnen worden vermomd als notebooks. Daarom moeten reizigers op de luchthaven hun notebook wel eens opstarten om aan te tonen dat het een echte is. Maar luchtvaartmaatschappijen kunnen langzamerhand beter werkende notebooks weigeren. Miljoenen notebooks van Dell en Apple zijn voorzien van een Sony-accu die spontaan in brand kan vliegen. Beide bedrijven zijn deze zomer gestart met een omruilactie.

Bij IBM lijkt hardware bijzaak te worden. Zeker, de ijzerwinkel wordt goed opgepoetst en onderhouden, maar er wordt de laatste jaren meer hardware afgestoten dan aangekocht. Topman Palmisano investeert vooral in de softwarepoot, nadat zijn voorganger de dienstverleningstak opstootte in de vaart der volkeren. Sinds 2001 nam IBM al een kleine veertig softwarebedrijven over. Deze zomer weer vier forse overnames: ISS (1,3 miljard dollar), FileNet (1,6 miljard dollar), MRO (740 miljoen dollar) en Webify. Het lijkt het oude CA wel.


Deze zomer is toch echt het moment gekomen de laatste beeldbuizen de deur uit te doen. De prijzen van lcd-schermen zijn werkelijk heel laag geworden. Voor circa tweehonderd euro koop je al een 19 inch monitor.


Google Office bleef ook deze zomer een belofte. Het zoekimperium bouwt wel zijn aanbod aan webapplicaties gestaag uit. Google Apps for Your Domain bevat behalve mail, agenda, chat en siteontwerp ook een universeel controlepaneel. Je kunt daarmee onder eigen domeinnaam een webapplicatie-omgeving optuigen, vergelijkbaar met Windows Live. Heel veel stelt het allemaal nog niet voor, maar de trend is onmiskenbaar. En met een eigen Google spreadsheet en tekstverwerker (Writeley) achter de hand, blijft de dreiging van een web-alternatief van MS Office bestaan. Google houdt alle opties open en alle software eindeloos in bèta.


En was er nog nieuws over Windows Vista? Eigenlijk niet. Het heeft er dus schijn van dat de productieversie begin volgend jaar inderdaad op de markt komt. De meest concrete aanwijzing daarvan is dat een Canadese Microsoft-site korte tijd abusievelijk – hoewel, dat weet je nooit bij Microsoft – de prijzen van de nieuwe versies vermeldde.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2006-09-01T00:00:00.000Z Fred van der Molen
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.