Managed hosting door True

Van Vliet: Ruis in social media

Dit artikel delen:

Recentelijk dook het bericht in de media op dat de Nederlandse sociale netwerksite Hyves de grens van tien miljoen leden heeft bereikt. Daarmee heeft Hyves in verhouding met andere gemeenschapsites de meeste Nederlandse leden. Medeoprichter van Hyves, Raymond Spanjar, liet weten dat ongeveer de helft van het totaal aantal accounts maandelijks actief in gebruik is voor het sturen van berichtjes, het uploaden van foto’s en het schrijven van weblogs.

Dat is een heel mooi succes, echter als ik alleen al op mijn eigen naam kijk kom ik zo'n zeven accounts tegen met nul vrienden en nog twee met mijn naam met één vriend. De kritische lezer zal natuurlijk direct melden dat het klopt dat ik weinig vrienden heb, maar ik ben er niet van onder de indruk.

Heeft u overigens wel eens geprobeerd uw account op te zeggen bij Hyves? Doe eens een poging en als het u is gelukt, dan snapt u ook meteen waarom Hyves alleen maar groeit en geen leden kwijtraakt. Het is niet alleen lastig maar bijna intimiderend. Tel daarbij op de mensen die in vacatureprocedures minder prettige vragen krijgen gesteld omdat ze wat uitbundig op de foto zijn gesignaleerd op Hyves en de netwerksite lijkt over haar hoogtepunt heen. Op het andere sociale netwerk LinkedIn leest u interessante meningen over Hyves.

LinkedIn lijkt een stuk zakelijker dan Hyves. Alleen is grappig om te zien hoe vooral de medewerkers in de publieke sector zoekende zijn wat ze ermee kunnen. Maar ook wat ze er vooral niet mee moeten doen. Een leuke discussie vindt plaats bij de Group Zwolle Connection. De leden van deze Group balen ervan dat ze als regio niet bestaan en zijn ingedeeld in de Apeldoorn Area. Er zijn al zo'n zestig reacties geplaatst en diverse mailtjes naar het LinkedIn-hoofdkantoor gestuurd. Geen idee wanneer het prioriteit krijgt bij de programmeurs van LinkedIn dus dat zal nog wel ff duren. Ik heb ook meegedaan aan deze discussie en een meediscussiërende ING-directeur uit Zwolle gevraagd waarom hij dit wel serieus neemt, maar niet de vraag van de Apeldoornse ondernemers waarom deze tegenwoordig worden benaderd door ING Zwolle.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Vacatures bij ING

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2010-04-23T11:15:00.000Z Robert van Vliet
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.