Managed hosting door True

Van Vliet: Minder cybercrime of meer JSF?

Dit artikel delen:

We leven in een bijzondere tijdsperiode. De oude economie raakt volledig zijn oorspronkelijke waarde kwijt. Wat denkt u dat meer kost: twee vliegtuigen die kantoortorens binnenvliegen of het wereldwijde communicatienetwerk dat via internet wordt platgelegd samen met een virusaanval op alle bedrijfssoftware?

Het lijkt een vergelijking van appels met peren, maar het is hetzelfde wanneer u de waarde van een bedrijf als General Motors vergelijkt met die van Microsoft of Google. De laatst genoemde bedrijven zijn vele malen meer waard dan het grootste autobedrijf van de wereld.

Ik kom hierop omdat ik van de week een bericht las over de testfase van de Joint Strike Fighter (JSF). Het lijkt erop dat er geen Kamermeerderheid meer is voor de aanschaf van het nieuwe gevechtsvliegtuig wegens de grote vertragingen en financiële overschrijdingen bij de ontwikkelingen van het vliegtuig. Dat gebrek aan draagvlak lijkt me niet zo gek, je hoeft toch niet gestudeerd te hebben om vast te stellen dat volgende terreurdaad geen ‘bommen en granaten' zijn.

Ik zou zeggen; kappen met de JSF en stop die vijfhonderd miljoen van de testfase in het voorkomen van cybercrime. Sterker nog, zorg dat Nederland de koploper wordt in de bestrijding van cybercrime en over de beste mensen beschikt die digitale terroristen kunnen tegenhouden. Dan kunnen wij uit naam van de wereld die ‘Nigeriaanse oplichtingsmails' en kwaadaardige zogenaamde beveiligingssoftware  tegenhouden!

Den Haag kan zich de titel 'Stad van vrede en recht' aanmeten sinds daar in 1899 de Eerste Internationale Vredesconferentie in Den Haag werd gehouden. Laten we in Nederland in 2010 gaan voor het meest vooruitstrevende land op het gebied van anti-cybercrime. En dan laten we de JSF over aan Duitsland, de helikopters aan Engeland en de tanks aan België. Met onze unieke kennis hebben we direct een sterk exportproduct in handen.

Door deze keuze voor anticyberterror-kennis kunnen we tegelijkertijd na 9 juni in Nederland één persoon politiek verantwoordelijk maken voor ict. Hierdoor krijgt het onderwerp eindelijk politiek de aandacht die het verdient. In Europa heeft het kwakkelende België al wel een minister die verantwoordelijk is voor ict. Doen de Belgen het wéér beter op ict-gebied!

Succes met stemmen op 9 juni.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

Als IT'er heb ik echter geen hoge hoed op van 'big brother' in Brussel/Straatsburg. Of opdraaien voor falen van economisch toezicht in allerlei EU landen. Maak ik me meer zorgen over prive-situatie qua hypotheekrente, in de file staan met hopelijk geen oneerlijk rekeningrijden, veiligheid en verstandig bezuinigen. Stop verkeerde outsourcing, denk eens met roodwitblauw verstand en kijk door een oranje bril naar onze belangen. Dan komen die JSF en cybercrime ook wel goed.

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2010-05-21T11:33:00.000Z Robert van Vliet
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.