Managed hosting door True

Computable 100

Ciber verbetert logistiek bij Van Gansewinkel

Van Gansewinkel Groep zamelt afval in en bewerkt of verwerkt dit tot grondstoffen en energie. Vooral bij transportactiviteiten is de concurrentie de afgelopen jaren toegenomen. De Van Gansewinkel Groep zocht daarom naar een business intelligence-oplossing om het proces van het inzamelen van afval zo efficiënt mogelijk in te richten.

Ciber Nederland bood ondersteuning door het leveren van een bi-oplossing. Dit systeem levert inzicht in onder meer het verbruik van vuilniswagens, het gemiddelde gewicht per container en de meest efficiënte handling voor vuilniswagens. De oplossing wordt ingezet in Nederland, België, Frankrijk en Luxemburg en is gebouwd op basis van Oracle-oplossingen op het gebied van databases, ETL en rapportage.

De oplossing haalt kerncijfers uit de logistieke operatie over de gehele breedte van het bedrijf. Deze informatie levert een directe besparing op, aldus Joep Prommenschenckel, projectmanager bij Van Gansewinkel Groep: 'Door de bi-oplossing van Ciber is niet alleen de kwaliteit van onze informatie omhoog gegaan, maar zijn we ook minder tijd kwijt met het beheren van databases.'

Door verschillende recente overnames maakte het afvalbedrijf gebruik van verschillende databases en rapportageoplossingen: 'Nu kunnen we over de hele groep analyses maken. Dankzij het centrale datawarehouse en de bi-oplossing van Ciber kan dit efficiënt, effectief en betrouwbaar', aldus Prommenschenckel. 'We hebben nu vaste rapportages voor regio, land en groep, terwijl het ook nog mogelijk is om binnen de verschillende organisaties specifieke rapportages te maken. De oplossing is bovendien vlekkeloos in productie gegaan.'

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/4570460). © Jaarbeurs IT Media.
?

 
Sponsored content 

Tableau: Visual Analytics Voor Iedereen

Ontdek de nieuwe vorm van business intelligence. Veel oplossingen vereisen dure ontwikkeling, gegevensmodellen en veel training. Tableau is anders. Tableau biedt de snelste oplossing op de markt. Al meer dan 35.000 organisaties gebruiken Tableau om tijd en geld te besparen.

- Koppelen aan elke databron, ongeacht grootte of type
- Analyseren en dashboards maken
- Probeer Gratis

Vacatures

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×