Managed hosting door True

Computable 100

Intel levert Sara HPC-cloud voor onderzoekers

Sara ondersteunt wetenschappelijke onderzoekers in Nederland en werkt intensief samen met de academische gemeenschap en het bedrijfsleven. Sara stelt een geïntegreerde ict-onderzoeksinfrastructuur beschikbaar en levert diensten en expertise op het gebied van high performance computing (HPC), dataopslag, visualisatie, netwerk, cloud en e-Science.

De dienst HPC Cloud biedt wetenschappers de mogelijkheid hun eigen virtuele private HPC-cluster in te zetten voor hun onderzoek. Het betreft een gevirtualiseerde HPC-omgeving die gebruikers precies volgens hun specifieke behoeften en wensen kunnen configureren, zonder dat dit invloed heeft op andere gebruikers.

Voor de totstandkoming van de HPC Cloud is ruim twee jaar lang nauw samengewerkt met Intel. Het systeem telt 19 nodes, gebaseerd op Dell PowerEdge R810 servers die elk beschikken over vier 8-core Intel Xeon processors E7-4830. Verder heeft iedere node 256GB geheugen, evenals 10TB aan lokale opslagcapaciteit.

Ook de I/O-prestaties en -beveiliging waren een belangrijk aandachtspunt. Om de vereiste hoge datadoorvoersnelheden tussen de virtuele machines binnen een clusteromgeving te garanderen, wordt meestal gebruikgemaakt van InfiniBand-technologie. Infiniband biedt echter niet de vereiste combinatie van beveiliging en prestaties binnen de cloudomgeving. Dit is opgelost door Intel Ethernet 10 Gigabit Converged Network Adapters X520-T2. Deze high-end netwerkadapters bieden de hoge doorvoersnelheid die Sara eist en beschikken over een bijzondere beveiligingstechnologie: SR-IOV (Single Root I/O Virtualisation).

Virtuele machines

Hiermee is het mogelijk toegangsrechten toe te kennen tot op het niveau van de netwerkadapters. Zo wordt binnen de omgeving voorkomen dat gebruikers en beheerders van individuele virtuele machines noodgedwongen toegangsrechten krijgen tot elkaars I/O-systemen.

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/4570687). © Jaarbeurs IT Media.
?

 
Het meest geschikte platform
Sponsored content 

Met de juiste balans tussen flexibiliteit en stabiliteit.

De Hybrid Cloud is de motor onder uw digitale transformatie. Door applicaties optimaal te laten presteren via Private Cloud, Virtual Private Clouds en Public Clouds, versnelt u de innovatie en de groei van uw organisatie, met behoud van controle en stabiliteit.

KPN verzorgt en ontzorgt u in uw transitie naar de Hybrid Cloud. Bij Managed Hybrid Cloud (MHC) bent u dankzij ons gerichte advies, onze service, ons sterke netwerk en Nederlandse datacenters verzekerd van een geschikt en veilig platform voor elke applicatie. Optimaal verbonden, optimaal presterend, optimaal beheerd. Zo kunt u zich focussen op uw business.


Vacatures

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×