Deze opinie is van een externe deskundige. De inhoud vertegenwoordigt dus niet noodzakelijk het gedachtegoed van de redactie.

Novell focust op mobility en VDI tijdens BrainShare

Dit artikel delen:
Marko Elderson

Marko Elderson

Begin februari vond Novell BrainShare 2013 plaats en als vertegenwoordiger van Platinum Novell-partner Netflex moest ik daar natuurlijk bij zijn. Tijdens mijn bezoek aan BrainShare werd me al snel duidelijk dat Novell de komende jaren de focus op mobility en virtual desktop infrastructures (vdi) legt.

Vdi en mobility waren dus veel besproken onderwerpen tijdens BrainShare dit jaar. Ik ben vooral blij met de aandacht voor vdi en de toegenomen focus hierop. Novell, die tot op heden weinig tot geen ondersteuning bood op vdi, geeft nu aan dit op korte termijn wel te gaan doen. Organisaties kunnen dankzij een vdi-oplossing werken op afstand en profiteren van vereenvoudigd beheer. Voor een it-afdeling betekent dit dat een vdi-omgeving vanaf één punt beheerd kan worden en dat voor de eindgebruiker op afstand werken hetzelfde wordt als lokaal. Dit gecombineerd met flexibiliteit, snelheid, veiligheid en toegankelijkheid.

Mobilitystrategie

Novell is mijn inziens een duidelijke weg ingeslagen op het gebied van mobiliteit. De softwareontwikkelaar leverde al mobilityoplossingen aan bestaande klanten, maar komt nu met een op zichzelf staande strategie om ook nieuwe klanten te gaan winnen. Dat biedt veel perspectief, want de nieuwe producten onderscheiden zich ten opzichte van andere aanbieders in de markt. Met name Filr en Mobile Iprint zijn hierbij in het oog springend. Filr wordt wel vergeleken met Dropbox, maar dan voor zakelijk gebruik. Mobile Iprint biedt een software appliance waar gebruikers via mobiele apparaten toegang kunnen krijgen tot hun printomgeving.

Met de aankondigingen vervolgt Novell de ingeslagen weg. Met de nieuwe producten op het gebied van mobility geven ze meer gehoor aan de toenemende vraag naar mobiliteitsvraagstukken. De daarbij behorende focus op nieuwe markten en nieuwe klanten onderstreept dit in mijn ogen. Ik vind dat Novell klaar is voor de toekomst doordat het continu meegaat met marktontwikkelingen.

Gesprekken met Novell

Ik vond het bezoek aan BrainShare wederom een bijzonder informatief gebeuren. Je krijgt in een paar dagen tijd heel veel informatie, die je, mede dankzij de gesprekken met het Novell-team en andere partners, ook direct kunt vertalen naar je eigen praktijk. Ik hoop er volgend jaar zeker weer bij te zijn.

Marko Elderson, salesmanager bij Netflex

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

Marko,
Ik vond altijd de technologie, innovatie en kracht achter eDirectory erg mooi. Toen Microsoft in de jaren 90 met zijn AD kwam, had Novell al deze technologie met meer mogelijkheden in de versie 4 van haar eDirectory (Novell 4.0)Maar wat is er van die kracht overgebleven? Niks!

Hoe komt dat? Naar mijn mening omdat Novell vaak de boot gemist heeft! MS heeft met enorme marketing Novell uit de markt gegooid. Wat deed er Novell aan om deze te bestrijden? Niks

VDI is inmiddels circa 10 jaar oud. Wat hebben we tot nu toe van Novell over dit verschijnsel gehoord? Niks

Novell heeft een mooie management tool (Zenworks) die een tijd geduurd heeft om van eDirectory los te krijgen en inzetbaar maken voor MS omgeving. Te laat maar goed, wat hebben we van deze mooie tool meegekregen in de media? Niks

Veel leveranciers zijn al begonnen met het bombarderen van de potentiele klanten met hun MDM en MAM oplossingen. Wat heeft Novell tot nu toe op dit gebied gedaan? Niks

Novell heeft keer op keer de boot gemist en nu zijn ze weer bezig achter het net te vissen. Spijtig dat dit mooie product haar kracht en glans verloren heeft.

Het valt me altijd weer op dat Novell beheerders de meest loyale beheerders zijn die je in het vak kunt tegenkomen. Dat verklaart waarschijnlijk ook waarom 75% van de totale Novell omzet binnen de Attachmate groep uit onderhoud en upgrades komt. Minder dan 25% komt uit nieuwe licenties. Als ze het schip niet snel weten te keren, zijn ze ten dode opgeschreven. Ik hoop dat ze hierin slagen zodat de loyaliteit van hun klanten ook een keer wordt beloond.

Even een reactie op de andere reacties.
Ik roep altijd (als men begint over AD): Zolang ik leef zal ik Novell blijven gebruiken. Dit moet je natuurlijk wel met een korreltje zout nemen maar ik heb in mijn gehele carriere nog niets anders zakelijk beheerd.

Ze hebben inderdaad een zeer lange tijd (voor mijn gevoel) stuurloos rondgedobberd tussen verschillende technologien/oplossingen.
Maar ik heb juist de laatste twee,drie jaar weer het idee dat ik weet waar ik aan toe ben bij Novell/SuSE

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2013-02-25T08:50:00.000Z Marko Elderson
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.