Noorse hoster Basefarm koopt BlueDome

Dit artikel delen:
Handen schudden

Hoster en applicatiebeheerder BlueDome uit Schiphol-Rijk is overgenomen door het Noorse hostingbedrijf Basefarm. De dagelijkse leiding over BlueDome blijft in handen van de voormalige eigenaren Hans Wetsteijn en Marcel Ravenshorst. Op termijn zal BlueDome de bedrijfsnaam veranderen in Basefarm. De Noorse koper wil door de overname het marktaandeel in Noord- en West-Europa vergroten. De overnamesom is niet bekendgemaakt.

Volgens Ravenshorst heeft de overname geen gevolgen voor de lopende contracten van klanten. Hij verwacht niet dat klanten hun data willen verplaatsen naar de rekencentra van de Noren. 'Wij blijven hen hosten vanuit onze datacenters in Nederland, tenzij klanten andere wensen hebben natuurlijk. Ze kunnen bijvoorbeeld gehost worden boven zeeniveau. Noorwegen is echter geen EU-land. Sommige data moet binnen de Nederlandse landsgrenzen opgeslagen zijn.'

Bij BlueDome werken 39 mensen. Het bedrijf boekt een jaaromzet tussen de vijf en tien miljoen euro. Het personeelsbestand van Basefarm komt na de inlijving uit op 260 man en de omzet zal uitkomen op ongeveer 45 miljoen euro. Voor de overname had Basefarm ongeveer vijf mensen in Nederland in dienst.

IBM

Basefarm beschikt over vier redundante datacenters die verdeeld zijn over de Noorse hoofdstad Oslo en de Zweedse hoofdstad Stockholm. Het bedrijf zegt scherp op prijs te concurreren met hosters uit andere landen doordat het stroomtarief in Scandinavië lager ligt dan in andere Europese landen. 'Bovendien trekt het gebruik van groene stroom bedrijven aan die gebruik willen maken van groene voorzieningen', zo stelt de hoster.

Eerder nam het bedrijf het Noorse Webdeal over om de kennis van open source en IBM-producten uit te breiden.

BlueDome beschikt over datacenterruimten in Amsterdam-Zuidoost en Schiphol-Rijk is onder andere hoster voor klanten als makelaarsite Funda, reisorganisatie D-reizen en tv-station SBS. Basefarm is onder andere hoster van de Telefoongids.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2011-05-18T16:22:00.000Z Pim van der Beek


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.