Deze opinie is van een externe deskundige. De inhoud vertegenwoordigt dus niet noodzakelijk het gedachtegoed van de redactie.

Papieren rompslomp HR verleden tijd door Cloud

Human resource-afdelingen (hr) zijn vaak maanden bezig met het verzamelen van data die ze nodig hebben om beslissingen en planningen te maken. Als alle data dan eindelijk bij elkaar gezocht zijn, is een deel van de informatie vaak alweer verouderd. Het gevolg hiervan is dat de kans voor de hr-afdeling om het management te kunnen betrekken in talentmanagement, aanzienlijk kleiner wordt. De cloud biedt oplossingen.

De technologieën die de cloud biedt kunnen gelukkig eindelijk een einde maken aan de formulieren in opbergmappen en insteekhoesjes. In de cloud krijgt talentmanagent de kans om een flexibel, dynamisch en eenvoudig te gebruiken online systeem te worden.

Eenzelfde effect (flexibel, dynamisch en eenvoudig te gebruiken) heeft cloudtechnologie op prestatie- en successiemanagement. Een mooi voorbeeld hiervan is een internationaal bedrijf dat onlangs een geïntegreerd online systeem heeft geïmplementeerd voor prestatiemanagement, het formuleren van doelen en successie. In 2010 konden zij hierdoor:
• 1.787.465 prestatiedoelen formuleren
• 253.465 beoordelingsgesprekken voltooien
• Bijna zesduizend talentevaluaties en kalibratievergaderingen houden
Dit bedrijf kan nu met één druk op de knop online rapporten opstellen die inzicht geven in de dagelijkse bezigheden van werknemers en hun prestaties.

Het automatiseren van talentmanagement processen kan een belangrijke bijdrage leveren aan het werven en behouden van talent binnen een organisatie. Het levert veel tijdbesparing op, waardoor hr-professionals hun tijd kunnen besteden aan strategische zaken. Door gebruik te maken van deze systemen hoeven er geen formulieren op het gebied van prestatiemanagement meer ingevuld te worden, maar kan de hr-afdeling meteen inzicht verkrijgen en strategische discussies opzetten rondom de informatie die verzameld is.

Aanleveren kennis over talent en tools


Het implementeren van cloud computing applicaties maakt het voor hr-medewerkers mogelijk om de belangrijkste focus te verleggen van administratieve taken, naar het direct samenwerken met het management. Het doel hiervan is om werknemers zo efficiënt mogelijk in te zetten en te kunnen voldoen aan zowel de korte als lange termijn bedrijfsdoelstellingen.

De impact die business execution technologieën in de cloud hebben op hr is misschien nog wel het beste te vergelijken met de impact van GPS-technologie op het gebruik van plattegronden. Business execution software stelt bedrijven namelijk in staat om informatie afkomstig van hr te gebruiken als tool voor het maken van strategische bedrijfsbesluiten. Hierdoor kunnen hr-afdelingen processen opzetten die de manier waarop lijnmanagers hun organisatie besturen op een strategische manier verbeteren.

Een krachtig maar vaak vergeten voordeel van cloudgebaseerde talentmanagementtechnologie is het inzicht dat het geeft in de vraag of, en hoe managers hun basis management taken, zoals feedback geven naar de werknemers en individuele doelen stellen, uitvoeren.

Profiteren van de cloud

Kortom: door het gebruik van cloudtechnologieën kunnen hr-afdelingen hun rol binnen organisaties op een strategische manier veranderen. Het is echter niet de technologie zelf die de verandering teweeg brengt. hr-leiders moeten deze technologie op een effectieve manier inzetten om meer relevante discussies op te kunnen zetten. Hiervoor moeten hr-leiders actief samenwerken met lijnmanagers om te kunnen bepalen wat voor mensen er nodig zijn om de bedrijfsstrategie te kunnen ondersteunen. Ook moeten zij bepalen welke veranderingen doorgevoerd moeten worden om de prestaties van werknemers zo effectief mogelijk aan te laten sluiten bij nieuwe organisatorische initiatieven en zich mengen in de discussie over welke acties lijnmanagers moeten opzetten om de juiste mensen op de juiste plek in de organisatie te krijgen.

Goede bedrijfsvoering vereist drie voorwaarden:
1. Het vaststellen van een strategie. Onderzoeken wat er nodig is om succesvol te zijn.
2. Beheren van bezit. Het veiligstellen van kapitaal en resources die nodig zijn om de strategie ondersteunen.
3. Bedrijfsvoering in goede banen leiden. Het opbouwen en beheren van het personeelsbestand om op een zo effectief mogelijke manier de strategische doelen van de organisatie te behalen.

Het vaststellen van een strategie is vaak een taak van de ceo en de marketingmanagers. Het beheren van bezit wordt vaak uitgevoerd door de financiële afdeling en de aanvoerketen. Dankzij de ondersteuning van op cloudgebaseerde talentmanagementtechnologie, heeft de hr-afdeling zowel de kennis als de tools die nodig zijn om een onmisbare rol te kunnen spelen in succesvolle bedrijfsvoering. De volgende stap voor hr-leiders is om deze rol te claimen. We hebben de tools en de kennis, het enige dat we nog nodig hebben is lef en overtuiging om dit ook daadwerkelijk te kunnen gebruiken.

Steven Hunt, principle director business execution practices, en Roel-Jan Mouw, vice president EMEA marketing, bij SuccessFactors

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

Linke soep zeg, The Cloud! Vooral omdat Interpol de masterkey heeft voor alle toegang. Maar mijn reactie zal wel niet geplaatst worden...............

De grote rechtspolitieke ego's bij het justitiële organisme, hand in hand met het rechtswezen in enge zin met zeer veel arrogantie, en met opperste condescendentie, en hun overkill aan (dossier-)kennis van criminaliteit vormen een alarmerend gevaar voor echte vrije democratie, en daardoor voor de volkeren en naties in opbouw binnen het vrije Europa, Midden Amerika met het Caribisch gebied;
het substantiële r e c h t s s t a t e l i j k h e i d s f a s c i s m e?

Alles in deze samen te vatten als ©arrogantisme®

Geef uw eigen mening, of kom met een stelling,
die het tegenovergestelde onderbouwd beweert,
waarmee ik mijn stelling eventueel kan altereren.

Ultimo aug. 2011: Ik dien tot de conclusie te moeten komen, dat na 3 kwartalen wachten er geen tégen-stelling is geponeerd, dus niet bestaat !!!

@Hans: jij bent goed de weg kwijt?

ontopic: Dit verhaal gaat niet over de cloud maar over een mooie oplossing van een bedrijf. Specifieke onderwerpen van de cloud zoals schaalbaarheid, toegankelijk, andere beheermodellen en beveiliging worden niet genoemd.
Vroeger kreeg je extra lezers met pakkende titels, nu volstaat het noemen van de cloud

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2011-08-30T11:01:00.000Z Steven Hunt en Roel-Jan Mouw


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.