EC: documentatie Microsoft voldoet nog steeds niet

Dit artikel delen:

De documentatie die Microsoft van de Europese Commissie moet leveren, is nog steeds niet voldoende. Het Amerikaanse bedrijf voldoet dus niet aan de eisen, stelt de EC in officiële een brief aan de softwaregigant.

De EC vindt de documentatie niet compleet, niet nauwkeurig en niet bruikbaar. De verbeteringen die Microsoft na januari heeft aangebracht aan de documentatie zijn geen verbeteringen of verdiepingen. “De documentatie zoals die nu is, is onbruikbaar”, schrijft de EC.

Bovendien vindt de EC de kritiek van Microsoft op de aangestelde toezichthouder Neil Barrett onterecht. Barrett is geselecteerd op basis van een lijst die door Microsoft aan de Commissie gegeven is.

Microsoft werd in maart 2004 door de EC schuldig bevonden aan misbruik van zijn machtspositie op de markt voor pc-besturingssystemen. De softwaremaker moest daarom documentatie leveren waardoor servers van concurrenten beter kunnen aansluiten op met Windows-servers en -clients.

Begin dit jaar kwam Microsoft met de aankondiging een deel van de Windows-broncode - onder voorwaarden - vrij te geven. De EC neemt daar geen genoegen mee, mede doordat broncode zonder gedegen documentatie weinig nut heeft. Microsoft reageerde vorige week met de beschuldiging dat de Europese Commissie samenschoolt met concurrenten van het bedrijf en documenten achterhoudt die van belang zijn voor de rechtszaak. Op 30 en 31 maart vindt de hoorzitting plaats waarbij beide partijen hun mondelinge betoog houden.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2006-03-13T12:13:00.000Z Rian van Heur
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.