Google Chrome-netbooks komen medio 2011

Dit artikel delen:

Google wil zijn besturingssysteem Chrome OS op zijn eerste eigen netbook testen. Het prototype van de netbook wordt nu ter beschikking gesteld aan ontwikkelaars. Het zou een volledig zwart toestel zijn met een 12,1 inch scherm, een volwaardig toetsenbord (hoewel onder meer de capslock-toets en de functietoetsen ontbreken) en zonder harddisk. Dit meldt Datanews.

Chrome OS werd een jaar geleden aangekondigd. Het zou een internetgebaseerd besturingssysteem worden. Normaal gezien waren de eerste toestellen - netbooks - gepland voor de eindejaarsperiode, maar Google meldt nu dat het OS eerst grondig getest moet worden. Dus wordt het over een andere boeg gegooid: Chrome OS en een eerste prototype van een netbook, de Cr-48.

Het zou een volledig zwart toestel zijn met een 12,1 inch scherm, een volwaardig toetsenbord (hoewel onder meer de capslock-toets en de functietoetsen ontbreken) en harddiskloos. De netbook zou een Intel Atom-cpu bevatten en een batterij met 8 uur levensduur. Het zou wifi en 3g ondersteunen. Google maakt zich sterk dat het toestel binnen de 10 seconden opgestart en online is. Het ontbreken van een harddisk betekent dat het draaien van applicaties en opslag van data vanuit de rekencentra van Google wordt gecoördineerd en verzorgd (software en storage as a service).

Onder meer Acer en Samsung zouden midden 2011 met Chrome-laptops op de markt komen. In de VS heeft Google daarvoor ook een overeenkomst met Verizon afgesloten.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2010-12-09T10:53:00.000Z Redactie Computable/Data News
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.