Managed hosting door True

KLM plant vliegtuigmateriaal met Qlikview

Luchtvaartmaatschappij KLM gebruikt software van bi-leverancier Qliktech. De vliegmaatschappij zet de Qlikview-software in voor marketingcampagnes, callcenter- en financiële analyses en de planning van al het KLM-materiaal rondom de vliegtuigen. De software is in het eerste kwartaal van 2011 ingevoerd.

KLM treedt zelden naar buiten over het gebruik van ict-systemen. Bas van der Horst, onder andere verantwoordelijk voor Qliktech in de Benelux, noemde de klant tijdens een congres van de bi-leverancier in Den Haag. Grote klanten van de bi-leverancier in Nederland zijn werkinstantie UWV, energieleverancier Essent en retailorganisatie Intres.

Ciber, Logica en Deloitte

Qliktech werkt samen met dienstverleners Ciber en Logica. Eind april 2011 besloot de Business Intelligence & Analytics-afdeling van adviesbureau Deloitte om Qlikview op te nemen in de selectietrajecten van klanten.

Het in 1993 opgerichte Qliktech richtte zes jaar geleden een Benelux-organisatie op. Het van oorsprong Zweedse bedrijf dat hoofdkantoor houdt in de Verenigde Staten, behaalt ongeveer 60 procent van de omzet in Europa. Het bedrijf wil niet met de buitenwereld delen wat het aandeel van de Benelux is.

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/3961557). © Jaarbeurs IT Media.
?

 
Vacatures Business Intelligence

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×