KLM-crew mailt voortaan met Gmail

De cabin crew en cockpitbemanning van luchtvaartmaatschappij KLM stapt over op het e-mailprogramma Gmail. Het gaat om de piloten, stewardess en stewardessen van de luchtvaartmaatschappij. Voorheen gebruikten deze werknemers de online versie van Microsoft Outlook en een e-mailprogramma van een externe provider.

De cabine- en cockpitbemanning van de luchtvaartmaatschappij verstuurt sinds begin februari e-mail met het adres @klmforyou.com. Daarvoor loggen ze in bij Gmail. De stewards en stewardessen werkten voorheen met een externe e-mailprovider. De piloten werkten tot nu toe met een online versie van Microsoft Outlook.

De luchtvaartmaatschappij koos voor het e-mailprogramma van Google, 'omdat het een modern e-mailprogramma is. De werknemers kunnen overal ter wereld inloggen. Het biedt flexibiliteit', zegt een woordvoerder van KLM. De woordvoerder benadrukt dat Gmail alleen gebruikt wordt door de cabine- en cockpitmedewerkers van de luchtvaartmaatschappij.

Gmail is het e-mailprogramma van internetbedrijf Google. Andere gebruikers van de zakelijke versie van het e-mailprogramma zijn onder meer de Open Universiteit en schoonmaakdienstverlener Rentokil.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

Ben benieuwd wat er in het privacy stukje staat van Google. Of is alle email nu ook inzichtelijk voor Google?

Daar heeft KLM vast een wel overwogen beslissing genomen:"het een modern e-mailprogramma is"
Online email via OWA of online via Gmail... ja ik zie het moderne :-)

Het is wel financieel aantrekkelijker! $50 (EUR36) per gebruiker per jaar meet 99.9% uptime SLA. Met OWA moeten licenties, software & hardware (in de meeste gevallen) beheerd worden.

Wellicht is het gebruikersgemak en functionaliteit van Google Gmail ten opzichten van MS Outlook niet over de gehele functionaliteit meegenomen in het overwegingtraject of is er alleen gekeken naar de financiële gemak.
Dit weekend nog een discussie gevoerd met een medewerker, waarvan zijn opdrachtgever ook is over gegaan naar Gmail. Nu heeft hij een extra handicap erbij waardoor hij langer bezig, dit omdat er vanuit Gmail geen integratie is met de MS offices suite. Met ander woorden als men gebruik maakt van MS Outlook kan meteen een document bewerken en verzenden. Met Gmail moet men eerst de het document opslaan als en vervolgens met het desbetreffende office product te kunnen lezen of bewerken. Geld besparen op mail functionaliteit is prima maar als je daarmee je hele MS Office suite functionaliteit om zeep helpt dan is het de vraag of de eindgebruiker er ook vrolijker van gaat worden. Tot slot is deze bezuiniging dan nog wel een kosten besparend !?

Gmail werkt prima samen met Outlook. Werk zelf met outlook 2007 en gmail.

Van de google apps site.

"Google Apps Sync for Microsoft Outlook is a Microsoft Outlook plugin that lets you use Outlook as a client for Google Apps email, calendar, and contacts. Email, calendar events (including recurring meetings), and contact information are all synchronized between Google Apps and Outlook"

@adviseur,
OWA beheer hoeft geen probleem meer te zijn.

Microsoft Outlook Web Access is nu ook beschikbaar als online dienst (BPOS -Exchange Online Deskless Worker) ofwel 100% vergelijkbaar met GMail. De kosten voor Microsoft Outlook Web Access zijn 1,70 euro per gebruiker per maand. Ofwel prijs kan niet de reden voor de keuze van KLM zijn geweest !?

Tuurlijk,lekker geodkoop, alles buiten de deur, maar er zit ook een addertje onder het gras.

Ik vind het niet echt een goed doordachte keuze om je interne bedrijfs communicatie te laten lopen via een GOOGLE ONLINE MAIL dienst. Naar verluid neemt Google het niet zo nauw met haar privacy van haar klanten.
Google is opgericht met steun vanuit de CIA.

1. Google's Master Plan:
http://www.youtube.com/watch?v=NAx-6nHEWbE

2. Google Watch artikelen:
http://blog.adformatie.nl/index.php/entries/schendt-google-onze-privacy/
http://www.zoekmachine-marketing-blog.com/675/google-krijgt-slecht-rapport-schending-privacy.html
http://www.zdnet.be/news/110816/google-vindt-privacy-iets-voor-misdadigers/
http://www.google-watch.org/bigbro.html

@RV. Je links verwijzen naar sensatie artikelen. Neem dan ook even de moeite om de privacy items voor Google te noteren.
privacycentrum: http://www.google.com/privacy.html
Google Apps:
http://www.google.com/a/help/intl/nl/users/privacy.html
Veel gestelde vragen:
http://www.google.com/support/a/bin/answer.py?answer=60762
Uiteraard is de 'gratis' consumenten versie niet helemaal gratis. Als je geen euro's betaald, betaal je door middel van het kijken naar advertenties.
Als je wel euro's wilt betalen voor je software, dan hoef je geen advertenties te kijken. Ook heb je dan te maken met service levels en een privacy beleid die past bij bedrijfsgebruik. Zo simpel is het.

Wij durft er te zeggen dat Google het niet nauw neemt
met de privacy. Doet Microsoft dat wel. Wat denkt je als je een foutmelding krijgt of een update gaat doen.
Jawel dat wordt er ongevraagd info verzonden ==> Microsoft

@kapel3 rdam: De berichten van MS kun je gewoon uitzetten en als je ze verstuurd dan heb je dus ooit op "ja" gedrukt en sta je het toe.

Google is wel degelijk een bedrijf dat inbreuk kan maken op je privacy. Het staat immers in de voorwaarden waarmee je akkoord gaat. Of dit in de contracten van de bedrijven ook staat is maar de vraag overigens.

Wat je je ook moet afvragen is, buiten waarom de keuze voor Gmail en niet owa was, is hoe interessant de emails van stewardessen ed. zijn voor Google. Er zullen mijns inziens weinig mails met bedrijfsgeheimen tussen zitten...

"De werknemers kunnen overal ter wereld inloggen. Het biedt flexibiliteit"
Ongelooflijk dat KLM IT dat zelf nooit heeft kunnen voorzien. Dit doen duizenden bedrijven al jaren lang. Het lijkt erop dat IT niet kon leveren wat de de gebruikers wilden. En toen hebben ze maar iets gekocht in de cloud.
Ben heel benieuwd wat de gebruikers vinden van deze nieuwe gmail interface...

@Google gebruiker:
"Ook heb je dan te maken met service levels en een privacy beleid die past bij bedrijfsgebruik. Zo simpel is het."
Als je weet dat Google gefinancieerd is door de CIA, denk je dan dat je nog enige vorm van privacy hebt online? :-P. Dit heeft totaal niets te maken met "servicelevel agreements", maar alles met de ware (verborgen) aard van het bedrijf.

Google is een groot digitaal zwart gat, wat alles wat ze aan data, ipadressen, sufgedrag, searchqueries (online documenten, email en andere Google diensten) online kunnen opzuigen in verdwijnt en opgeslagen word tot in de eeuwigheid.

Moet eerlijk zeggen dat ik de reacties hier nogal van een bedenkelijk niveau vind. De meesten zouden er goed aan doen eens goed te kijken naar wat Google tegenwoordig echt biedt en hoe privacy/security is geregeld voor Apps voor bedrijven. Je denkt toch niet dat KLM niet tot het gaatje is gegaan om dit uit te zoeken met hun ICT mensen? Bovendien is KLM echt niet het eerste grote bedrijf dat Gmail gaat gebruiken.

En dan ook nog: google doet niets met data van betalende Apps gebruikers. Bekijk ook eens http://www.dataliberation.org/

De discussie over privacy vind ik ook wat overtrokken hier eerlijk gezegd. Bestaat privacy uberhaupt nog? Wie zegt dat MS producten of andere software niet onder water van alles sturen? (hypotethisch bedoeld!)

Ik feliciteer KLM met deze beslissing in ieder geval.

@Bart:
"google doet niets met data van betalende Apps gebruikers"
Dit is een leuke aan-name, fable. hoax.
Want op het moment dat JIJ ervoor besluit dat je je data (online) BUITEN DE DEUR zet, heb je eenvoudigweg GEEN CONTROLE MIDDEL op te checken of dat wel zo is. Je moet er dan puur op vertrouwen of dit klopt ;-) Ik zou persoonlijk mijn bedrijfscommunicatie ter aller tijden inhouse organiseren.
Simpelweg vanwege het feit dat er dan geen EXTERNE MOGELIJKHEID extra gecreeerd word, dat iemand anders aan de haal gaat met mijn eigen interne gegevens, data, documenten.

Wat Microsoft betreft, het zelfde laken een pak:
Als je zelf ens analyseert d.m.v. commandline tool Netstat of Sysinternal tool Process Explorer welke (door microsoft gedocumenteerde en dus zichtbare!) internet verbindingen er open staan, als je simpel (offline) aan het werk bent op een MS pc.... zet mij aan het denken waarvoor dat allemaal noodzakelijk is en wat er allemaal - ongevraagd - verzonden wordt vanaf je pc.
Daarnaast zit het ms-platform vol met hidden tips, tricks, files en features...geeft mij geen lekker gevoel als die geheimzinnigheid in een OS.

Van de collega website Webwereld
"Microsoft lekt Big Brother Handleiding"
http://webwereld.nl/nieuws/65292/microsoft-lekt--big-brother--handleiding.html#source=sub1

Op de website van Cryptome staan nog veel meer interessante artikelen over "Lawful Spy Guide"
http://cryptome.org/

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in
Vacatures Datamanagement

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2010-02-22T10:03:00.000Z Rian van Heur


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.