Avantage en Veenman gaan nauw samenwerken

Handen schudden

Ict-dienstverlener Avantage gaat samenwerken met documentbeheeradviseur Veenman. De bedrijven willen samen een totaaloplossing bieden voor het onderwijs, de zakelijke dienstverlening en de zorg. Volgens Avantage neemt de vraag naar totaalpakketten vanuit die markten toe. 'Nu zijn de aparte ict-delen niet goed op elkaar afgestemd', zegt Kees Rijkhoff, directeur van Avantage. 'Instellingen willen hun ict-probleem bij een organisatie neerleggen in plaats van bij vier.'

Kees Rijkhoff, directeur van Avantage: 'Organisaties zoals onderwijsinstellingen willen graag een totaaloplossing, nu ict een grotere rol is gaan spelen. De leveranciers van onder andere telefonie, printen en documentbeheer stemmen hun activiteiten niet goed op elkaar af. Organisaties hebben liever één centraal aanspreekpunt voor ict-vraagstukken en dat willen wij ze door onze samenwerking met Veenman bieden.'

Avantage heeft voor Veenman gekozen, omdat dat bedrijf 92 jaar ervaring heeft. 'Ze zijn de meest vooruitstrevende organisatie op het gebied van documentbeheer en ze zijn in bijna een eeuw tijd tot de grootste leverancier van beheerde printdiensten uitgegroeid.' Avantage zal in de samenwerking vooral ict-expertise brengen en Veenman juist kantooroplossingen voor gerichte branches.

Vaste prijs per werkplek

Er zullen geen werknemers van bedrijf wisselen voor dit samenwerkingsverband, maar er worden wel projectteams opgezet om kennis uit te wisselen. De twee zullen ook niet samen een nieuw bedrijf opzetten om het totaalpakket aan te bieden. Het totaalpakket, dat bestaat uit een volledige ict-omgeving tegen een vaste prijs per werkplek, is bij beiden af te nemen.

De bedrijven willen in het vervolg op de prijs per werkplek, samen meerdere proposities ontwikkelen en in de markt zetten. 'We willen de samenwerking zo steeds verder intensiveren', zegt Rijkhoff. Op dit moment staan de bedrijfspanden op een steenworp afstand van elkaar in Capelle aan den IJssel.

Arbo Unie

Avantage en Veenman werken met name voor zorginstellingen en onderwijsorganisaties. Groene Hart Ziekenhuis, Bronovo Ziekenhuis, Hogeschool van Amsterdam, Zadkine College, GGZ Centraal en Arbo Unie nemen diensten af van Avantage en Veenman. Bij Avantage werken tachtig medewerkers. Het bedrijf bestaat 21 jaar en biedt ict-diensten aan zoals installatie en migratie, maar ook netwerkinfrastructuur is een belangrijke factor voor het bedrijf.

Veenman houdt zich bezig met digitaal archiveren en printerparkbeheer. Veenman heeft naast het hoofdkantoor in Capelle aan den IJssel vestigingen in Amsterdam, Best, Utrecht en Zwolle.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in
Vacatures Datamanagement

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2011-07-15T09:53:00.000Z Laura Kempenaar
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.