Cadeau: 3x Logitech Comfort Wave

Dit artikel delen:

Logitech biedt voor de Computable Kerstpuzzel 2009 drie van zijn Comfort Wave-toetsenborden aan. De Logitech Cordless Desktop Wave en het Logitech Wave Keyboard zijn gebaseerd op het Logitech Comfort Wave-ontwerp waarbij ronde vormen het uitgangspunt zijn. De winkeladviesprijs is € 89,99. Het Logitech Wave Keyboard (met draad) heeft een winkeladviesprijs van € 49,99.

De Logitech Cordless Desktop Wave bestaat uit een draadloos toetsenbord en een draadloze laser muis. De links- en rechtshandige laser muis is speciaal ontworpen om aan te sluiten bij de gebogen vormgeving van het toetsenbord. De muis is tevens uitgerust met een laser voor extreem nauwkeurige registratie van beweging. Een comfortabele, zachte rubberen handgreep zorgt voor het juiste houvast. Zowel muis als toetsenbord zijn voorzien van een batterij-indicator die aangeeft wanneer het stroomniveau laag is. Dit voorkomt allerhande ellende.

Logitech heeft drie elementen gecombineerd in het nieuwe ontwerp: een innovatieve golfbeweging, een U-vorm met een constante kromming en zachte ondersteuning voor de handen waarbij de vorm van het toetsenbord de contouren van de handen volgt. Het is niet nodig om opnieuw te leren typen, want in tegenstelling tot ergonomische toetsenborden kunnen gebruikers direct aan de slag met een Wave toetsenbord. Het Comfort Wave-ontwerp zorgt ervoor dat handen en vingers zich automatisch op de juiste plek bevinden middels passieve geleiding en garandeert een zo natuurlijk mogelijke ervaring.

Natuurlijke golfbeweging

Vingers variëren in lengte. De wijs- en middelvinger zijn bijvoorbeeld in veel gevallen langer dan de overige vingers. Om de vorm van de hand zo goed mogelijk tegemoet te komen, dé onderscheidende eigenschap van het Comfort Wave-ontwerp, worden de vingers automatisch in de juiste positie gebracht, ongeacht de lengte. Zo liggen de A-toets en de Enter-toetsen het hoogst in het toetsenbord omdat deze doorgaans door de kleinste vingers bediend worden. Richting de binnenkant van het toetsenbord liggen de toetsen tot aan de D- en K-toets geleidelijk aan lager omdat deze door de middelvingers bediend worden. De toetsen liggen weer hoger bij de G- en H-toets ten behoeve van de wijsvingers. De maximale afstand tussen de hoogste en laagste toetsen is 4 mm. Dankzij de golvende vorm van de toetsenindeling rusten de vingers op een natuurlijke manier op het toetsenbord. Daarmee behoren vreemde afwijkende posities van hand, pols en voorarm tot het verleden en neemt de productiviteit toe als gevolg van het verbeterde comfort.

Ronde U-vorm

De ronde U-vorm is, in tegenstelling tot andere gebogen toetsenborden, uitgerust met toetsen die consequent de juiste grootte hebben. Hierdoor kunnen gebruikers met meer vertrouwen typen en neemt het aantal foutieve toetsaanslagen af. De gebogen vorm van vijf graden zorgt ervoor dat de hand van de gebruiker open buigt en een natuurlijke positie aanneemt. De pols bevindt zich ook in een logische houding zonder allerlei vreemde kronkels. Omdat alle toetsen even groot zijn en op dezelfde afstand van elkaar gepositioneerd zijn, zullen gebruikers zeer snel wennen aan het toetsenbord. De spatiebalk, veruit de meest gebruikte toets, is eveneens meegenomen in het golfvormige ontwerp en de aangepaste grootte zorgt ervoor dat de spatiebalk nog makkelijker te vinden is.

Hot Keys

Om de gebruikersvriendelijkheid verder te vergroten, heeft Logitech in het Comfort Wave-ontwerp ook handige hot keys opgenomen. Voor zowel pc- als Mac-gebruikers kunnen de hot keys, in combinatie met geïnstalleerde Logitech software, tal van applicaties lanceren met één druk op de knop. Van webpagina's tot productiviteits-applicaties, foto-slideshows en muziekprogramma's. Windows Vista gebruikers kunnen bovendien met de shortcut toetsen de Flip 3D-functie activeren en de Windows Sidebar en diverse gadgets bedienen. Logitech heeft speciaal voor de hot keys ook nieuwe Vista gadgets ontworpen: een status indicator voor caps lock, num lock en scroll lock; een type-snelheid indicator en foutenregistratie waarmee het gebruik van de backspace-toets bijgehouden wordt.

Terug naar de Kerstpuzzel en het prijzenoverzicht.

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2009-12-18T08:00:00.000Z Sander Hulsman
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.