Toch geen vacaturestop bij Getronics

Ict-dienstverlener Getronics heeft nog vacatures en werft volop medewerkers. De woordvoerder spreekt daarmee de informatie in het jaarverslag van KPN tegen. Daarin staat dat de automatiseerder geen medewerkers meer werft. Wel heeft Getronics meer bankzitters dan gewoonlijk.

Een woordvoerder van ict-dienstverlener Getronics weerspreekt de informatie in het KPN-jaarverslag 2008 dat het bedrijf geen nieuwe mensen meer aanneemt. "Het werven van nieuwe werknemers is momenteel gestopt, omdat momenteel wat meer mensen op de bank zitten dan gebruikelijk", schrijft het telecombedrijf in een toelichting op de jaarcijfers.

Volgens de woordvoerder wil Getronics het komende jaar nog 1100 nieuwe medewerkers werven.  "We kijken kritischer naar de vacatures. We zijn wat behoedzamer met de wervingsdoelstellingen. Maar van een vacaturestop, of dat we stoppen met werven, is geen sprake."  Volgens de woordvoerder zou KPN-ceo Ad Scheepbouwer het verhaal ook hebben genuanceerd tijdens een toelichting op de jaarcijfers.

Meer bankzitters

Momenteel heeft de dienstverlener meer werknemers op de bank zitten dan gebruikelijk. Het precieze aantal bankzitters kan de woordvoerder niet zeggen. "Dat aantal is erg aan verandering onderhevig", zegt ze. Deze werknemers zitten niet allemaal thuis, maar volgen een opleiding en worden op interne projecten gezet.

Het grotere aantal bankzitters heeft te maken met de economische situatie. Vooral de detacheringstak van het bedrijf zou moeite hebben om alle werknemers bij de klant te plaatsen.

Wervingsevenement

Onlangs organiseerde de dienstverlener nog het wervingsevenement Winterwonderland. Dit evenement trok 450 bezoekers, waarvan 130 potentiële kandidaten.

Door de verkoop van de divisie Business Application Services aan Capgemini en Total Specific Solutions nam het aantal werknemers bij Getronics af met 1967 fulltimers. Bij Getronics werken ongeveer twintigduizend medewerkers.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2009-01-27T12:15:00.000Z
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.