HP lijft 3Com in voor 2,7 miljard

HP gaat netwerkdienstverlener 3Com, leverancier van netwerkswitches, routers en beveiligingsoplossingen, overnemen. De automatiseerder biedt 7,90 dollar per aandeel 3Com. Naar verwachting zal de uiteindelijke overnamesom een slordige 2,7 miljard dollar bedragen. HP neemt ook de schulden van 3Com over. Beide 'board of directors' zijn akkoord met de deal. Naar verwachting zal de transactie in het eerste kwartaal van 2010 worden afgerond.

Voor HP betekent de inlijving van 3Com een uitbreiding van zijn Ethernet-switchingaanbod en een versterking van zijn datacenterstrategie. Die bestaat uit het samenspel van servers, opslagapparatuur, netwerkproducten, beheerdiensten en rekencentrumfaciliteiten. Volgens HP kunnen met het producten- en dienstenaanbod van 3Com erbij klanten makkelijker geholpen worden bij het inrichten van nieuwe netwerkinfrastructuren. Naast switches en routers - het H3C-platform voor de grootzakelijke markt - betreft het het TippingPoint-portfolio van beveiligingssoftware voor netwerken. HP wil dit na de afronding van de acquisitie ook zelf gaan gebruiken.

HP zal in een felle concurrentiestrijd met Cisco en EMC (partners van elkaar) belanden. 3Com, mede-opgericht door Robert Metcalfe, de uitvinder van Ethernet, heeft een omzet van 1,3 miljard dollar en 9200 werknemers. Het hoofdkantoor staat in Marlborough, Massachusetts.

China

Voor 3Com betekent het opgaan in het HP-concern een forse vergroting van de schaal waarbinnen de netwerkdienstverlener nu opereert, stelt chief executive officer Bob Mao. Het bedrijf slijt zijn producten vooral aan banken, fabrikanten, internetserviceproviders, nutsbedrijven en detailhandelaren.

HP verwacht via de overname van 3Com ook zijn positie in China te versterken. Samen met 3Com zal er een ontwikkel- en onderzoekscentrum voor netwerktechnologie worden geopend.

Voorspelling

De automatiseerder meldde voorts een voorlopige verwachting voor het vierde kwartaal van het boekjaar 2009: de winstgevende omzet zou uitkomen op 30,8 miljard dollar, een daling van 8 procent in vergelijking met het vierde kwartaal van 2008. Voor het eerste kwartaal van 2010 voorspelt HP een omzet die tussen de 29,6 miljard en 29,9 miljard dollar uitkomt.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

HP blijft maar last hebben van hardwaretunnelvisie.

2,7 mrd, zeg maar 3 met de schulden, als je het snel zegt is het niet zoveel. Maar als je dan 3com erbij hoort, denk ik toch, wat moeten ze er in godsnaam mee? Wat voegt het toe voor HP, behalve heel veel onduidelijkheid voor klanten van beide leveranciers. Er gaat absoluut gesneden worden in de producten, want er is veel overlap. Zal me niet verbazen als ze het alleen voor het marktaandeel in China hebben gedaan.
Met Cisco zijn ze al zwaar in concurrentie en 3com is eigenlijk geen serieuze speler - meer - voor grote ondernemingen, dus daar gaat deze overname hun niet mee helpen. Eerder in de vingers snijden.

@Nike. Hoezo hardwaretunnelvisie? En hun eerdere aankopen? 12 software bedrijven sinds 2005 (http://en.wikipedia.org/wiki/HP_Software_%26_Solutions) waaronder Opsware en Mercury Interactive. En wat denk je van de overname van EDS? Je eigen tunnelvisie?

Anton,

Ben ik het niet mee eens. 3Com - H3C is zeker een serieuze speler voor grote ondernemingen. Met name de laatste vier jaar is de portfolio volledig vernieuwd. En met de H3C brand zijn we hoofdzakelijk in het enterprise segment actief.
Onze uitdaging ligt op dit moment bij de perceptie van klanten. Die zien 3Com nog steeds als een SMB speler (dus niet serieus voor de enterprise). Niets is minder waar. Ik zou eens een kijkje nemen op h3cnetworks.com. Kijk eens naar de S12500 switch. Miercom en Tolly hebben ook de nodige testrapporten over onze chassis switches. Je zult blij verrast zijn van de resultaten.

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2009-11-11T23:33:00.000Z Rik Sanders


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.