Computable Awards 2011

Jury beoordeelt netwerk- en communicatieleveranciers

BBeyond, Cisco, EspritXB, Orange Business Services en Vodafone zijn genomineerd voor de Computable Award voor Netwerk- en Communicatieleverancier van het Jaar 2011. In dit artikel staan de rapportages waarmee de jury de nominaties heeft onderbouwd. De winnaar van de ict-prijs wordt bepaald aan de hand van het aantal stemmen van lezers en de ranking van de vakjury. Computable-lezers kunnen vanaf maandag 23 mei tot vrijdag 16 september 2011 hun stem uitbrengen.

Computable reikt op woensdag 5 oktober 2011 voor het zesde jaar op rij de Computable Awards uit. De prijzen worden toegekend aan bedrijven, projecten en personen die zich volgens Computable-lezers in het afgelopen jaar nadrukkelijk hebben onderscheiden. Per categorie zijn vijf bedrijven, projecten of personen genomineerd door een vijfkoppige jury. In de categorie Netwerk- en Communicatieleverancier van het Jaar 2011 zijn dat:

BBeyond

In 2007 is BBeyond gestart met de aanleg van een hitech glasvezelnetwerk in de Rotterdamse haven: Fiberport. In april 2011 is het honderste bedrijf op het netwerk aangesloten. De aangeboden diensten op het 100 Mbps-netwerk variëren van internet en telefonie tot het koppelen van vestigingen, online back-up, applicatiebeheer, videoconferencing en -bewaking en pinnen. Door de collectieve aanleg van het netwerk zijn de diensten niet alleen bereikbaar voor de grote ondernemingen. De nauwe samenwerking tussen het Havenbedrijf Rotterdam en BBeyond bewijst dat innovatie in partnerverband succesvol kan zijn en dat ook kleinere ondernemingen er profijt van kunnen hebben.

Cisco

Cisco is door Shell gekozen om een wereldwijd energie-efficiëntie project uit te voeren, gericht op het verbeteren van Shells ict-infrastructuur. Het project omvat zowel de berekening van de uitstoot van koolstofdioxide bij ict-activiteiten als het in kaart brengen van de patronen in het energieverbruik. Zo moet ict-netwerk energiezuiniger worden. Op de lange termijn zullen energie-efficiënte ict-diensten worden ingebed in het wereldwijde ict-netwerk van Shell. Het energienetwerk wordt verbeterd door slimme instrumenten in te zetten die energieverbruik real-time in de gaten houden en patronen analyseren in het energieverbruik. Dit levert een belangrijke bijdrage aan het wereldwijd bewust zijn van de schaarste van energie en het ontlasten van het milieu.

Bernard Vuijk

Jurylid Bernard Vuijk, managing partner bij Passionned

EspritXB

In 2010 kondigde KPN aan in 2015 te stoppen met het leveren van isdn-verbindingen. De consequentie voor beveiligingsbedrijf Securitas is dat het bestaande en nieuwe alarmmelders moet migreren naar ip-technologie. Het riep hierbij de hulp in van EspritXB. EspritXB heeft de meldkamers van Securitas redundant gekoppeld op ip. Het nieuwe netwerk is geschikt voor de ontvangst van alarmmeldingen over ip ter signalering en het bijschakelen van video ter verificatie. Ook kunnen andere serviceproviders rechtstreeks en veilig worden gekoppeld om reeds bestaande ip-alarmeringen bij de meldkamers te krijgen. De jury is van mening dat EspritXB aantoont dat de combinatie van moderne technologie en de toepassing daarvan in bedrijfskritische omgevingen succesvol kan zijn. Het concept van de alarmgateway die voor Securitas is geïmplementeerd is hiervan een mooi voorbeeld.

Fred Bons

Jurylid Fred Bons, deliverydirecteur bij Ordina

Orange Business Services

Orange Business Nederland gaat een nieuw wereldwijd wide area network (wan) aanleggen en beheren voor het ministerie van Buitenlandse Zaken. Het wan verbindt in 120 landen zo'n 160 posten van het ministerie van Buitenlandse Zaken en Ontwikkelingssamenwerking. BuZa verwacht een grote vraag naar bandbreedte die het huidige wan niet aankan. Het nieuwe wereldwijde wan zal gebruikmaken van een mix van satelliet- en landverbindingen. Het netwerk ondersteunt bedrijfskritische applicaties, zoals de verwerking van 400.000 visa- en 150.000 paspoortaanvragen per jaar. Dit is een goed voorbeeld van een project waarmee Orange Business Services een nominatie voor de Computable Awards in deze categorie verdient.

Jeroen Aris

Jurylid Jeroen Aris, manager global technology Heineken

Vodafone

Vodafone biedt een compleet pakket aan communicatiediensten voor uiteenlopende behoeften. Zo koos vervoersmaatschappij Arriva voor Vodafone als partner voor zijn mobiele communicatie en vaste telefonie, spraak en data. Door zijn geïntegreerde aanbod kan Vodafone een belangrijk kostenvoordeel bieden voor de interne communicatie binnen de organisatie. Voor Arriva was dit belangrijk in geval van storing of uitval van materiaal. Denk hierbij aan intensief spraakverkeer tussen het rijdend personeel en het kantoorpersoneel, maar bijvoorbeeld ook aan data, om actuele reisinformatie vanuit de bus door te geven aan de centrale, die op zijn beurt displays op haltes aanstuurt. De jury is van mening dat Vodafone met dit soort projecten bewijst een proactieve en flexibele businesspartner te zijn van organisaties met complexe communicatievraagstukken.

Stem!

Breng nu je stem uit op de genomineerden voor een Computable Award.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2011-05-21T13:34:00.000Z Redactie Computable


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.