Attachmate koopt Novell voor 2,2 miljard

De Amerikaanse leverancier van ict-beheersoftware Attachmate neemt softwarehuis Novell over. Het bedrijf betaalt 6,10 dollar per aandeel en waardeert Novell daarmee op ongeveer 2,2 miljard dollar (zo'n 1,6 miljard euro). Als onderdeel van de deal verkoopt Novell voor 450 miljoen dollar een deel van zijn intellectuele eigendomsrechten aan een ict-consortium. Dat wordt geleid door Microsoft.

De verkoop van Novell hing al langer in de lucht. In maart 2010 bood een andere investeerder al 1,8 miljard dollar op het softwarebedrijf, wat als te laag werd afgewimpeld. 'Na ampel beraad hebben we besloten dat de combinatie van een fusie met Attachmate en de verkoop van bepaalde eigendomsrechten aan het consortium, het beste alternatief is', meldt directeur Ron Hovsepian van Novell.

Attachmate is van plan om Novell in twee business units te splitsen: Novell en Suse. In de eerste unit vallen activiteiten zoals identiteitsbeheer en workload management. Suse is een veelgebruikte distributie van open source besturingssysteem Linux.  De twee business units worden geïntegreerd met zijn twee andere bedrijfsonderdelen Attachmate en NetIQ.

213 miljoen dollar verlies

De softwareleverancier boekte in het boekjaar 2009 een verlies van 213 miljoen dollar. Dat komt vooral door een afschrijving van 256 miljoen op de divisie Systems and Resource Management in het vierde kwartaal van het boekjaar 2009. Novell deed de afschrijving omdat Amerikaanse boekhoudregels het bedrijf verplichtten zijn bezittingen te herwaarderen. In het boekjaar 2008 boekt het bedrijf ook een verlies, toen van negen miljoen dollar.

Het is niet bekend welke intellectuele eigendomsrechten Novell verkoopt aan het consortium dat wordt geleid door Microsoft.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

Eerst WordPerfect,
daarna wordt Corel verkocht,
SCO gaat failiet,
Sun wordt verkocht,
nu Novell, wat blijft er over?
The mighty three?
Microsoft, IBM en Oracle?

PS: Dat Novell - het domweg niet zou redden, had ik 10 jaar geleden al voorspelt! Da's niet zo spannend, gewoon verkeerde strategie, maar dat Microsoft te sterk wordt - baat mij toch wel enige zorgen.
Dus Google, waar blijf je?!

Wederom briljant gespeeld door M$!
Eerst een deal maken met Novell, waarbij de laatste miljoenen moet betalen voor intellectuele eigendomsrechten, om vervolgens later weer eigenaar te worden van diezelfde rechten...2x cashen voor hetzelfde dus.

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in
Vacatures Development

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2010-11-22T16:28:00.000Z Diederik Toet


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.