OM kiest voor Atos Origin

Dit artikel delen:

Het Openbaar Ministerie (OM) heeft Atos Origin geselecteerd voor het uitvoeren van het technisch beheer. Dit melden bronnen rond het bedrijf. Het vijfjarige contract heeft een waarde van circa 55 miljoen euro. Er gaan hoogstwaarschijnlijk geen medewerkers over van Ictro (ICT-bedrijf van de Rechterlijke Organisatie) naar de automatiseerder. Atos Origin won de aanbesteding ten koste van Capgemini, Fujitsu, Getronics en Logica.

Atos Origin gaat voor het Openbaar Ministerie datacenter- en werkplekdiensten verrichten. Het in december afgesloten contract gaat in op 5 januari 2011. Het Openbaar Ministerie wil het bericht bevestigen noch ontkennen, al stelt het wel dat 'het niet fout is.' De projectleider zegt pas op 5 januari 2011, als het contract ingaat, met een inhoudelijk perscommuniqué te komen.

Terugtrekken

Aanleiding voor het contract is de terugtrekking van het OM als eigenaar uit het Ictro. Deze organisatie beheert,onderhoudt en ondersteunt met zo'n 350 man de applicaties en de netwerken van de Rechtspraak en het OM, die samen de rechterlijke organisatie vormen. Het OM wil echter zelf een it-afdeling opbouwen, waarbij het het technisch beheer uitbesteedt. Wel mogen medewerkers vrijwillig overstappen naar de outsourcingspartner. Het is echter nog onduidelijk of van deze mogelijkheid gebruik wordt gemaakt.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

Atos lijkt weer goed terug van weggeweest te zijn. Gefeliciteerd.

Eerst Siemens, nu dit. De reus is weer helemaal wakker!

Gaan ze nu ook beton storten bij de lemen voeten van deze reus?

Wat stom, ik weet niet wat het OM wil.... Maar nu ze naar Atos gaan krijgen ze geen kwaliteit, ze gaan flink betalen voor niets. De rechtspraak heeft altijd alles voor het OM betaald, nu mag het OM alles alleen betalen, zonder hulp van de rechtspraak. OM maakt een grote fout!
Tot 2004/2005 ging het redelijk goed met ICTRO, vanaf 2005 tot 2010 ging het bergafwaarts met ICTRO, maar sinds 2010 gaat het met ICTRO/Spir-IT heel goed, beter dan voor 2005. OM maakt 1 hele GROTE FOUT!!!!!!!! Spir-it gaat er helemaal voor met de rechtspraak!

Gefeliciteerd Atos Origin!

Het OM gaat nu ervaren wat het is om met een commerciële dienstverlener in zee te gaan.
Niets meer buiten de afspraken om. Elke wijziging kost geld.
Ik denk dat het OM over 5 jaar misschien wel weer naar Spir-IT wil.....
Maar ja, Spir-IT moet het ook eerst nog maar eens gaan waarmaken. ICTRO is tot op heden - in tegenstelling tot de opmerking van "Beste ICT-er" - een niet geweldig preseterende dienstverlener, zo kan ik uit eigen ervaring berichten.
Ik ben benieuwd hoe het voor het OM en Spir-IT gaat verlopen.

Sterkte OM, ga maar vast pinnen: er staat jullie een ongekende factuur-regen te wachten.

Atos Origin gefeliciteerd.

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2010-12-29T14:55:00.000Z Rik Sanders
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.